Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυβέρνηση: Υπηρετεί τα ανθελληνικά σχέδια

Η κυβέρνηση με ανακοίνωσή της καταδικάζει απερίφραστα την προχτεσινή προκλητική τρομοκρατική ενέργεια. Αναφέρει ότι "η συγκεκριμένη πράξη δεν είναι τυχαία και υπηρετεί ανθελληνικά σχέδια, την ώρα μάλιστα που η Ελλάδα ενισχύει σημαντικά τη θέση της διεθνώς". Τέλος, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι "η κυβέρνηση θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την προβολή των ελληνικών θέσεων. Ενώ, παράλληλα, θα αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις και θα εντείνει τη δραστηριότητά της, προκειμένου να απαλλαγεί η κοινωνία μας από το φαινόμενο αυτό, που προσβάλλει τους θεσμούς και αντιστρατεύεται το εθνικό συμφέρον".

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Βασίλης Μαγγίνας, δήλωσε ότι η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της αμερικάνικης πρεσβείας στην Αθήνα, χαρακτηρίζοντάς την "προβοκάτσια που στόχο έχει να πλήξει τα συμφέροντα της χώρας". Ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, Αντ. Σαμαράς, δήλωσε ότι "κάθε τρομοκρατική ενέργεια είναι καταδικαστέα και από τον πολιτικό κόσμο και ασφαλώς από τον ελληνικό λαό", ενώ ο πρόεδρος του "ΣΥΝ", Ν. Κωνσταντόπουλος, δήλωσε ότι η τρομοκρατική επίθεση "επιβαρύνει το πολιτικό κλίμα και δημιουργεί σημαντικές παρενέργειες, που επηρεάζουν τόσο την εσωτερική, όσο και την εξωτερική πολιτική".

Προβοκατόρικη ενέργεια, χαρακτήρισε την επίθεση στην αμερικάνικη πρεσβεία ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης, Σήφης Βαλυράκης, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Σε ερώτηση, αν υπάρχουν στοιχεία που θα μπορούσαν να εξαρθρώσουν τους τρομοκράτες, υποστήριξε ότι "το τελευταίο διάστημα η Ελληνική Αστυνομία είχε μια επιτυχία σε σχέση με τη διαλεύκανση μιας πολύ σημαντικής τρομοκρατικής δραστηριότητας στη χώρα μας, η οποία μάλιστα έγινε με διοργάνωση, χρηματοδότηση και καθοδήγηση από το εξωτερικό", κάνοντας αναφορά στην περίπτωση του Σαουδάραβα το 1983, που έχει φτάσει στο βαθμό της προανάκρισης, αλλά και στην υπόθεση Κάρλος. Είπε ακόμη ότι πρέπει να αρχίσει μια επιθετική πολιτική της Αστυνομίας σε σχέση με την τρομοκρατική δραστηριότητα. Αναφερόμενος στην αδυναμία εξάρθρωσης των τρομοκρατικών οργανώσεων, είπε ότι "τα μειονεκτήματα και οι αδυναμίες αφορούν την πολιτική και όχι τη διωκτική αρχή".

Ο πρώην αττικάρχης, Νίκος Ρελάκης, μιλώντας επίσης σε ραδιοφωνικό σταθμό, απαντώντας σε σχετική ερώτηση πώς κατάφεραν οι τρομοκράτες να πραγματοποιήσουν επίθεση σε μια τόσο καλά φυλασσόμενη πρεσβεία, δήλωσε ότι πρέπει να υπήρχε χαλάρωση των μέτρων. Ο Ν. Ρελάκης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι, όσο δεν υπάρχει προκήρυξη της 17Ν, υπάρχει ο κίνδυνος και νέων τρομοκρατικών ενεργειών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ