Σάββατο 17 Φλεβάρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέες εκθέσεις
  • Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα, στις 8 το βράδυ, στην αίθουσα τέχνης του "Ελληνογαλλικού Συνδέσμου" (πλατεία Κολωνακίου 2, δ' όροφος), έκθεση έργων ζωγραφικής του Αγγελου Γόντικα.Ο καλλιτέχνης παρουσιάζει την πρόσφατη ζωγραφική του δημιουργία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 4 του Μάρτη και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ. Τη Δευτέρα, την Τετάρτη και το Σάββατο είναι ανοιχτά και το πρωί, από τις 11 μέχρι τις 1.30 το μεσημέρι.
  • Εγκαινιάζεται στις 20 του Φλεβάρη στην αίθουσα τέχνης "Κρεωνίδης" (Κανάρη 24), έκθεση έργων ζωγραφικής της Παρασκευής Γαρδέλη.Με μεικτά υλικά, η ζωγράφος αποφεύγοντας τον εντυπωσιασμό, δημιουργεί έργα γεμάτα μυστήριο, εσωτερικευμένες εντάσεις, υποβλητικότητα και βάθος. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του Μάρτη.
  • Στις 21 του Φλεβάρη θα εγκαινιαστεί στην γκαλερί "Αργώ" (Μέρλιν 8), έκθεση έργων ζωγραφικής της Κλειώς Νάτση.Η θεματολογία της ζωγράφου δίνεται σε δύο κυρίως κύκλους. Στους κατεστραμμένους χαρταετούς, όπου οι μνήμες πλέκονται με συμβολικές προεκτάσεις, και στα βασιλικά εμβλήματα της αρχαίας Μακεδονίας, όπου και πάλι γίνεται ανάκληση της μνήμης με μία κορύφωση στις πιο συναρπαστικές στιγμές των πολιτισμικών μας συμβόλων. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του Μάρτη.
  • Εκθεση γλυπτικών κατασκευών της Ειρήνης Γκόνου εγκαινιάζεται τη Δευτέρα στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος - Δεξαμενή" (Ξανθίππου 11). Η Ειρ. Γκόνου, γνωστή ως τώρα από τις γλυπτικές συνθέσεις της κυρίως με πηλό, έχει προχωρήσει σε γλυπτικές κατασκευές από "φτωχά" υλικά, όπως ξύλα, σίδερα, χαρτί, σύρμα, πηλό και σπάγκο, δημιουργώντας σύνολα που σηματοδοτούν ένα καινούργιο δρόμο. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 του Μάρτη.

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ