Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ
Σε αγωνιστική ετοιμότητα

Ανακοινώσεις της ΣΕΑ και της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ

Σε συνεχή αγωνιστική ετοιμότητα καλεί η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (ΣΕΑ) Συνταξιουχικών Οργανώσεων Ελλάδας τις περιφερειακές ΣΕΑ και τις οργανώσεις σε όλη τη χώρα, "επιμένοντας στην άμεση λύση των βασικών καθοριστικών προβλημάτων μας".

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χτες η ΣΕΑ αναφέρεται στην τελευταία συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και στην άρνησή του να προσεγγίσει τα προβλήματα των συνταξιούχων, "παραπέμποντας στον "εθνικό κοινωνικό διάλογο"".

Οι συνταξιούχοι παρουσίασαν στον πρωθυπουργό και στους υφυπουργούς Γ. Πασχαλίδη και Χρ. Πρωτόπαππα,που παραβρέθηκαν στη συνάντηση, την απόγνωση στην οποία βρίσκονται, καθώς η στάση της κυβέρνησης παραμένει αδιάλλακτη στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων τους. "Κατά τον πιο προκλητικό τρόπο συσσωρεύονται νέα προβλήματα προς την κατεύθυνση κατάργησης ασφαλιστικών δικαιωμάτων, που αναφέρονται στην επίθεση λεηλασίας των αποθεματικών των ασφαλιστικών μας φορέων, στις αυξήσεις - κοροϊδία και εμπαιγμού των συντάξεων, στη φοβερή ακρίβεια στην αγορά και στην αχαλίνωτη φορομπηχτική επίθεση πολλαπλών κατευθύνσεων, ενώ ο λεγόμενος "εθνικός κοινωνικός διάλογος" προωθείται με ρυθμό χελώνας και με προαποφασισμένες αποφάσεις", τονίζει η ΣΕΑ στην ανακοίνωση.

Η ΣΕΑ κατήγγειλε ακόμη στον πρωθυπουργό τη φορολόγηση των συντάξεων πάνω από 100.000 δραχμές σε ποσοστό 2%, πριν δοθεί η αύξηση, καθώς και "την πληγή που ανοίγεται σε χιλιάδες συνταξιούχους από την καθιέρωση του αντιβιογράμματος και λίστας φαρμάκων. Ολα αυτά - συνεχίζει η ΣΕΑ - συνηγορούν στη συρρίκνωση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης και χειροτέρευση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας, με τις διαφαινόμενες θέσεις - προτάσεις της ειδικής επιτροπής του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας".

Το μόνο που έκανε ο πρωθυπουργός ήταν να συστήσει στους επιμέρους αρμόδιους υπουργούς να συναντηθεί με τη ΣΕΑ για τα επιμέρους θέματα της φορολογίας των συντάξεων, τη βελτίωση (όριο ηλικίας) για τα ΕΚΑΣ και το διορθωτικό για το 1996.

Η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ

Επίσης με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Συνταξιούχων του ΙΚΑ χαιρετίζει τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της 27.2.1997 στην Αθήνα. Αν και ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζει η Ομοσπονδία, ήταν ειδοποιημένος από μέρες να δεχτεί την αντιπροσωπεία των συνταξιούχων, μας παρέπεμψε στους υφυπουργούς και αναγκάστηκε να μας δεχτεί κάτω από την επιμονή μας.

Για τέταρτη φορά, συνεχίζει η Ομοσπονδία, ο πρωθυπουργός μάς απάντησε μια από τα ίδια και μας παρέπεμψε στο διάλογο, ενώ για να αποφύγει να δώσει απαντήσεις καθόρισε συνάντηση των συνταξιούχων με τους αρμόδιους υφυπουργούς. Η Ομοσπονδία καλεί τους συνταξιούχους να είναι σε επιφυλακή και ετοιμότητα για να απαντήσουν αγωνιστικά, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της συνάντησης θα είναι αρνητικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ