Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Μέτωπο πάλης κατά κυβέρνησης - εφοπλιστών

Αγωνιστικό κάλεσμα προς το λαό και τους φορείς της Ζακύνθου, για να διεκδικήσουν ελεύθερη, άνετη και φτηνή θαλάσσια μετακίνηση που εξασφαλίζεται μέσα από τη δημόσια συγκοινωνία, απευθύνει σε ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ. Αφορμή για την ανακοίνωση ήταν η πρόσφατη απόφαση του υπουργού Εμπορική Ναυτιλίας Στ. Σουμάκη, να μειωθούν τα δρομολόγια της γραμμής Ζακύνθου - Κυλλήνης από 5 σε 4, ύστερα από απαίτηση του πλοιοκτήτη Τυρογαλά. Κάτι, που είχε ως αποτέλεσμα το λιμάνι του νησιού να έχει αποκλειστεί από οδηγούς φορτηγών, που τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο οχηματαγωγό πλοίο "Αγιος Διονύσιος" της εταιρίας ΑΜΝΕΖ, η οποία είναι λαϊκής βάσης.

"Για άλλη μια φορά ο υπουργός ΥΕΝ και η κυβέρνηση με την πολιτική τους επιβεβαιώνουν τους δεσμούς τους με το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που η εφαρμογή της απαίτησής του για μείωση των δρομολογίων δημιουργεί άνιση μεταχείριση στο πλοίο της ΑΜΝΕΖ, απαγορεύοντάς του να επιβιβάσει τόσους οδηγούς, όσους και τα οχήματα που μεταφέρει", σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΝΕ.

Η ΝΕ καταγγέλλει ότι "ο υπουργός ΥΕΝ, αφού εξαπάτησε τους μετόχους της ΑΜΝΕΖ και τους χρησιμοποίησε κατά της κινητοποίησης των αγροτών, τώρα πλέον δεν τους έχει ανάγκη. Αποδεικνύεται ότι αυτή η πολιτική μόνο το εφοπλιστικό κεφάλαιο εξυπηρετεί και προστατεύει. Η απόφαση αυτή του ΥΕΝ βρίσκεται στην κατεύθυνση υλοποίησης μιας πολιτικής που προετοιμάζει την άρση του καμποτάζ".

"Η κυβέρνηση, στο όνομα της ελεύθερης αγοράς και του ελεύθερου ανταγωνισμού, συνεχίζει η ανακοίνωση, αποδεικνύει απροκάλυπτα ότι στηρίζει με τις αποφάσεις της συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις που δημιουργεί η πολιτική της σε ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο απαιτεί όλο και περισσότερα μέτρα στην κατεύθυνση της κυριαρχίας του, για την εκμετάλλευση των θαλάσσιων συγκοινωνιών, την ελεύθερη χρησιμοποίηση αλλοδαπών στις συνθέσεις των πληρωμάτων, με στόχο περισσότερα κέρδη εις βάρος των ναυτεργατών, των επιβατών και της συγκοινωνίας".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικές παρεμβάσεις για τακτικά και φθηνά ακτοπλοϊκά δρομολόγια(2020-10-21 00:00:00.0)
Υλοποιούνται αξιώσεις των εφοπλιστών(2005-09-08 00:00:00.0)
Ξανά «στο πόδι» οι νησιώτες(2005-04-06 00:00:00.0)
Τα δίνει όλα στους εφοπλιστές(2005-02-03 00:00:00.0)
«Οχι αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια»(2004-06-19 00:00:00.0)
Παρέμβαση για την ακτοπλοΐα(2000-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ