Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ
Παίρνουν στα χέρια τους την τύχη του ΤΣΑ

Για πρώτη φορά συγκλήθηκε Πανελλαδική Διάσκεψη όλων των Ομοσπονδιών του κλάδου. Αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, για τη σωτηρία του ΤΣΑ

Την απόφασή τους να πάρουν οι ίδιοι στα χέρια τους την τύχη του ασφαλιστικού τους Ταμείου, που βρίσκεται στην... ώρα μηδέν, επικύρωσαν οι οι συνταξιούχοι και οι εν ενεργεία αυτοκινητιστές, κατά την προχτεσινή τους Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στην Αθήνα.

Η Συνδιάσκεψη, που έγινε με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών ΤΣΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί για πρώτη φορά όλες οι κλαδικές Ομοσπονδίες των επαγγελματιών αυτοκινητιστών, αποφασίζουν από κοινού να χαράξουν πορεία αγώνων για τη σωτηρία του ασφαλιστικού τους Ταμείου. Για το λόγο αυτό συγκροτήθηκε Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, με τη συμμετοχή εκπροσώπων απ' όλες τις Ομοσπονδίες του κλάδου και απ' όλες τις συνδικαλιστικές παρατάξεις. Η επιτροπή αυτή, αναλαμβάνει το συντονισμό συγκεκριμένων ενεργειών και αποφάσεων, που θα βγάλουν από το αδιέξοδο το ΤΣΑ και θα το θέσουν σε πορεία εξυγίανσης, με προοπτική να σταθεί στα πόδια του και ν' αρχίσει να χορηγεί ανθρώπινες συντάξεις.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Αυτοκινητιστών, Γ. Μιχαλάκος, αναφέρθηκε στο οικονομικό αδιέξοδο του ΤΣΑ και στους λόγους που οδηγήθηκε στο μαρασμό ο ασφαλιστικός φορέας και επισήμανε ότι αν δεν αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα του Ταμείου, τότε πολύ σύντομα θα οδηγηθεί μοιραία στη χρεοκοπία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για 80.000 ασφαλισμένους στο ΤΣΑ. Μίλησε για τις συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις του Ταμείου προς τρίτους και προς τους συνταξιούχους, που ανέρχονται σε περίπου 30 δισ. δρχ. και αναφέρθηκε στην εισήγηση που παρουσίασε στο ΔΣ του ΤΣΑ ο γενικός διευθυντής του Ταμείου, Γ. Δρόσος.Σ' αυτή επισημαίνεται ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα, πολύ σύντομα θα ανασταλούν η καταβολή συντάξεων σε 38.744 δικαιούχους και η παροχή περίθαλψης σε 80.000 ασφαλισμένους.

Στην προχτεσινή Συνδιάσκεψη όλοι συμφώνησαν ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αδράνειας του κλάδου μπροστά σ' αυτή την κατάσταση και ότι ο μόνος δρόμος πλέον για τη σωτηρία του ΤΣΑ είναι ο συντονισμός του αγώνα όλων των αυτοκινητιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ