Τρίτη 4 Μάρτη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αναβολή δίκης Μπαλάφα για Καπανδρίτι

Αναβλήθηκε χτες αορίστως η δίκη για τα δήθεν "ευρήματα" της Αστυνομίας στην αγροικία όπου διέμενε ο Γ. Μπαλάφας, την εποχή της φυγοδικίας του, στο Καπανδρίτι. Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί να εκδικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με συγκατηγορούμενη του Μπαλάφα τη σύντροφό του Βασιλική Μίχου, η οποία όμως απουσίαζε για λόγους υγείας.

Οι Γ. Μπαλάφας και Βασ. Μίχου είχαν συλληφθεί στις 30-11-1992 κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στο σπίτι του φίλου τους Α. Κυριακόπουλου στην Αθήνα. Επικεφαλής της επιχείρησης ήταν ο τότε διοικητής Ασφαλείας Μ. Νηστικάκης, που δήλωνε ότι συνελήφθη "ψυχρός δολοφόνος της 17Ν"..., ενώ ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Γκελεστάθης, προσπαθώντας να δικαιολογήσει το χαρακτηρισμό αυτό, μιλούσε για "βεβιασμένη εκτίμηση του θέματος".

Οσο για τα περίφημα "ευρήματα", αρχικά είχε ανακοινωθεί πως επρόκειτο για "μικροποσότητα χασίς", αλλά εν συνεχεία το χασίς που βρέθηκε στο Καπανδρίτι έγινε εξίμισι κιλά! Επίσης, η Αστυνομία έκανε λόγο για ανεύρεση δύο όπλων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ