Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ!
Συγκλονιστικό το κύμα συμπαράστασης από σωματεία και φορείς

Στη μάχη της διεκδίκησης ρίχνεται το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τα σωματεία του νομού | Σύσκεψη σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ.

ΕΚ Λάρισας: «Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην
ΕΚ Λάρισας: «Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην "επιλεκτική" κρατική ανυπαρξία»
«

Μόνο ο λαός σώζει τον λαό!». Το σύνθημα γίνεται για μια ακόμα φορά πράξη στη μεγάλη μάχη που δίνει ο λαός της Θεσσαλίας για να σταθεί στα πόδια του, να ξελασπώσει τα σπίτια του, να εξασφαλίσει τα αναγκαία ενώ παραμένει εγκαταλειμμένος από το κράτος, την κυβέρνηση και την Τοπική Διοίκηση.

Ετσι, παράλληλα με τις συγκεντρώσεις και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας για άμεσα και ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης, χωρίς λεπτό συνεχίζεται και η οργάνωση της αλληλεγγύης.

Στη Λάρισα, το Εργατικό Κέντρο βρίσκεται διαρκώς στην πρώτη γραμμή και με τα σωματεία της πόλης καθημερινά φορτώνει και παραδίδει είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται από τον λαό της περιοχής, μετά τα καλέσματα συνδικάτων και μαζικών φορέων. Η συμμετοχή είναι ήδη τεράστια, με εργαζόμενους, μαθητές και φοιτητές να επισκέπτονται τα γραφεία των σωματείων και ανιδιοτελώς να προσφέρουν ό,τι μπορούν. Γνώριμη είναι πια η εικόνα με «αλυσίδες» ανθρώπων να ξεφορτώνουν τα εκατοντάδες είδη πρώτης ανάγκης ώστε να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μάλιστα, μέλη των συνδικάτων επισκέπτονται πλημμυρισμένα σπίτια και κάνουν απαντλήσεις νερών, μαζεύουν τις λάσπες.

Σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα

Στο μεταξύ το Εργατικό Κέντρο καλεί στη σημερινή σύσκεψη (στις 7 μ.μ.) οργάνωσης, συντονισμού και κλιμάκωσης της πάλης για τη διεκδίκηση άμεσων μέτρων στήριξης και ανακούφισης των πληγέντων.

Στο κάλεσμά του τονίζει από τη μία το έγκλημα της ανυπαρξίας των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και από την άλλη τη συνέχιση της επίθεσης από την κυβέρνηση στα δικαιώματα της εργατικής τάξης, με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο.

Νερά και άλλα είδη ξεφορτώνονται από σωματεία στο Εργατικό Κέντρο
Νερά και άλλα είδη ξεφορτώνονται από σωματεία στο Εργατικό Κέντρο
Ανάμεσα στις διεκδικήσεις του Εργατικού Κέντρου βρίσκονται όσα αφορούν τους πληγέντες, όπως για εξασφάλιση διαμονής, τροφής, υγειονομικής περίθαλψης κ.λπ., καθώς και επίταξη δημόσιων και ιδιωτικών δομών για ασφαλή διαμονή και περίθαλψη.

Επίσης, να διευκολυνθούν εδώ και τώρα όλοι οι εργαζόμενοι των οποίων οι περιοχές πλήττονται, να μη χαθεί κανένα μεροκάματο λόγω απουσίας από την εργασία, εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Να κλείσουν οι επιχειρήσεις και να σταματήσουν οι εργασίες στις περιοχές αυξημένου κινδύνου, να απομακρυνθούν με ασφάλεια όλοι οι εργαζόμενοι.

Διεκδικεί ακόμα υγειονομικά μέτρα, αλλά και όλα τα απαραίτητα μέτρα οικονομικής ανακούφισης των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν, με τη χορήγηση έκτακτου βοηθήματος σε κάθε οικογένεια, να καταγραφούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές σε σπίτια, καταστήματα, αυτοκίνητα, να δοθούν άμεσα αποζημιώσεις στο 100% των ζημιών, χωρίς προϋποθέσεις.

Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων και των λαϊκών οικογενειών, να μη χάσει κανένας εργαζόμενος το μεροκάματό του για τις μέρες που δεν μπόρεσε να πάει στη δουλειά του.

Συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης

Το Εργατικό Κέντρο συνεχίζει τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Τα είδη που συγκεντρώνονται είναι: Εμφιαλωμένα νερά, χυμοί, ξηρά τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες), φρυγανιές - παξιμάδια, μπισκότα - κρουασάν - μπάρες δημητριακών - παστέλια, είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

Επίσης, όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει χρήματα στον παρακάτω λογαριασμό τραπέζης: GR0701103970000039729617843.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δίπλα στους πληγέντες από την πρώτη στιγμή, στη μάχη για να σώσουν ό,τι σώζεται(2023-09-16 00:00:00.0)
Ενταση της αλληλεγγύης στον λαό που δοκιμάζεται(2023-09-14 00:00:00.0)
Με όπλο την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας(2023-09-08 00:00:00.0)
Συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους στην εκδήλωση στο «Green Theater»(2021-08-12 00:00:00.0)
Οι κάτοικοι ακόμα περιμένουν ουσιαστικά μέτρα στήριξης και προστασίας(2020-12-09 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη και βοήθεια προς τους πληγέντες(2005-01-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ