Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σε Βαρβάκειο και Νέα Σμύρνη περιόδευσε ο Γιάννης Πρωτούλης

Βαρβάκειος
Βαρβάκειος
Τη Βαρβάκειο αγορά στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί ο Γιάννης Πρωτούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μαζί του ήταν ο Χάρης Βουρδουμπάς, δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων και εκ νέου υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι υποψήφιες δημοτικές σύμβουλοι Ελένη Θεοδοσίου, Βικτώρια Νταρίλα και Ελεν Πελεκάνου και η υποψήφια κοινοτική σύμβουλος 1ης Δημοτικής Κοινότητας Ηλέκτρα Μιχαηλίδη.

Τη συζήτηση απασχόλησαν οι πλημμύρες και η τραγική κατάσταση στη Θεσσαλία. Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απηύθυνε κάλεσμα πλατιάς έκφρασης της αλληλεγγύης προς τους πληγέντες και οργάνωσης του αγώνα για να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα διάσωσης, στήριξης και αποκατάστασης. Από τους καταστηματάρχες, τους εργαζόμενους και τον κόσμο σημειώθηκαν επίσης οι δυσκολίες των λαϊκών οικογενειών, που αποτυπώνονται και στην πεσμένη κίνηση στην αγορά. Χαρακτηριστικά, ένας μαγαζάτορας ανέφερε πως «μόνο τουρίστες βλέπει κανείς, και αυτοί παρατηρούν τους πάγκους και δεν αγοράζουν».

Σε δήλωσή του ο Γ. Πρωτούλης ανάμεσα σε άλλα απηύθυνε κάλεσμα να δυναμώσει η αλληλεγγύη στους πλημμυροπαθείς απέναντι σε ένα επιλεκτικά «ανίκανο» κράτος και πρόσθεσε: «Στη Βαρβάκειο αγορά όλοι οι μαγαζάτορες μας εξέφρασαν την κατάσταση που υπάρχει, μαζί με τις καταστροφές, το λαϊκό εισόδημα που καθημερινά μειώνεται, την ακρίβεια που σπάει κόκαλα και εκφράζεται ακόμα και στην κίνηση, αλλά και σε ιδιαίτερα προβλήματα που έχουν σε μια αγορά που είναι τοπόσημο του κέντρου της Αθήνας. Αγώνας χωρίς να χαθεί χρόνος, χωρίς να το βάλουμε κάτω. Αγώνας, αλληλεγγύη, στήριξη για να κρατηθούμε όρθιοι και για να μπορέσουμε να φτιάξουμε πόλεις για τη ζωή μας όπως μας αξίζει στον 21ο αιώνα».

Απαιτείται η στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων


Την Κυριακή το πρωί ο Γ. Πρωτούλης επισκέφτηκε την πλατεία της Νέας Σμύρνης και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανιωνίου.

Μαζί του ήταν ο Γιάννης Κορφιάτης, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι Αγγελος Βρεττός και Γιάννης Κιουλάνης, η Δέσποινα Ρουμανέα, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Νότιου Τομέα με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Ελένη Μητικάρη, μέλος της ΚΕΟΕ του Κόμματος.

Ζητήματα που απασχόλησαν ήταν οι πλημμύρες και η τραγική κατάσταση στη Θεσσαλία. Χαρακτηριστική ήταν η συνάντηση με ένα ζευγάρι από τη Μαραθέα Καρδίτσας, χωριό που είναι στο επίκεντρο των γεγονότων των τελευταίων ημερών.

Στην περιοδεία στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανιωνίου συναντήθηκε με το κλιμάκιο της «Λαϊκή Συσπείρωση» εκ μέρους του συλλόγου ο Πάνος Βέλιος, ο οποίος ανέδειξε τα προβλήματα του Πανιωνίου, το κόστος συντήρησης των εγκαταστάσεων και το ότι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τούς έχουν γυρίσει την πλάτη και δεν βοηθούν τον σύλλογο. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο ότι με το κλείσιμο του ΕΑΚΝ του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό, οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Πανιωνίου είναι οι μόνες που διαθέτουν κλειστό στίβο σε όλα τα νότια προάστια. Σύλλογοι όπως ο Πανιώνιος, με 3.600 αθλητές, πρέπει να βγουν μπροστά, να διεκδικήσουν, όπως κάνουν και σήμερα οι άνθρωποι που τον διοικούν.

Ν. Σμύρνη
Ν. Σμύρνη
Ο Γ. Πρωτούλης επεσήμανε την ανάγκη στήριξης του λαϊκού - ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είπε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων: «Πρέπει να ξεδιαλύνουμε πού πάνε τα πράγματα σήμερα, δηλαδή την εμπορευματοποίηση και του αθλητισμού. Να αγοράζεται και να πουλιέται από όποιον είναι σε θέση και μπορεί. Εμείς λέμε ότι δεν πρέπει να μείνει κανένας εκτός, και σε αυτήν την κατεύθυνση απαιτείται η στήριξη των ερασιτεχνικών σωματείων, στα οποία βρίσκουν διέξοδο τα παιδιά, μπορούν να στηριχθούν οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ