Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Στο πλευρό των πληγέντων βρέθηκαν συνδικάτα από την Αθήνα

Εμπρακτη στήριξη, δεκάδες εργαζόμενοι βοήθησαν στον καθαρισμό των σπιτιών

Μέλη συνδικάτων από την Αθήνα βοηθούν στο καθάρισμα κατοικιών
Μέλη συνδικάτων από την Αθήνα βοηθούν στο καθάρισμα κατοικιών
Ξημερώματα Κυριακής αναχώρησε αποστολή συνδικάτων από την Αθήνα για τον Παλαμά της Καρδίτσας, για να ριχτούν στη μάχη του καθαρισμού και της αποκατάστασης σπιτιών μαζί με τους πληγέντες κατοίκους.

«Να σώσουμε ό,τι σώζεται από το βιος τους...», έλεγαν οι εργαζόμενοι που χωρίς να λογαριάσουν κόπο και χρόνο έκαναν πράξη για μια ακόμα φορά το «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Οπως έλεγαν οι κάτοικοι της περιοχής που ακόμα μαζεύουν τα κομμάτια τους, «πρόκειται για τη μοναδική μέχρι σήμερα οργανωμένη ενέργεια που έχει γίνει, καθώς το κράτος ...λείπει».

Οι εικόνες που καταγράφηκαν κατά την άφιξη των αντιπροσωπειών των σωματείων ήταν συγκλονιστικές, αποτυπώνοντας τη δύναμη του οργανωμένου εργατικού κινήματος, που σε τέτοιες δύσκολες στιγμές μετατρέπεται σε «εκατοντάδες χιλιάδες απλωμένα χέρια» προς τον λαό που δοκιμάζεται, δίνοντας βοήθεια, βαθιές ανάσες για να σταθεί στα πόδια του, για να παλέψει για τη ζωή του.

Κυριακή πρωί λοιπόν, και ο κόσμος έχει ήδη αρχίσει να συγκεντρώνεται στο Στέκι αλληλεγγύης και διεκδίκησης πλημμυροπαθών, που στεγάζεται στον Αγροτικό Σύλλογο Παλαμά. Εκεί καταφτάνει το πούλμαν που ξεκίνησε στις 5.30 τα χαράματα από την Αθήνα, και αποβιβάζει οικοδόμους, ηλεκτρολόγους, γιατρούς κ.ά. Από κοντά και αμάξια με εργάτες που ήρθαν φτιάχνοντας ένα «κονβόι» αλληλεγγύης.

Εργάτες και εργάτριες από την Αττική, με όλα τα απαραίτητα εργαλεία στα χέρια, και πόρτα πόρτα ξεκινούν να βοηθήσουν για τον καθαρισμό των σπιτιών του χωριού, την απάντληση υδάτων.

Τα λόγια του Κ. Τζέλλα, προέδρου της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και μέλους του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά, απλά και ζεστά: «Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ. Δεν θέλουμε να ανταποδώσουμε σε μία καταστροφή. Σε αγώνες που θα κάνετε, σαν αγρότες είμαστε δίπλα σας. Γιατί μαζί παλεύουμε ούτως ή άλλως! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ. Ο Παλαμάς, η Καρδίτσα σάς ευχαριστούμε...».

Οταν αυτή η πρώτη τέτοιας έκτασης οργανωμένη έμπρακτη πράξη στήριξης ολοκληρώνεται, οι πλημμυροπαθείς με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη αποχαιρετούν τα μέλη των συνδικάτων. Με αγκαλιές και δάκρυα στα μάτια προσπαθούν να εκφράσουν τις ευχαριστίες τους.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ