Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συγκέντρωση για τις ταυτότητες με εμφάνιση χρυσαυγιτών

Συγκέντρωση ενάντια στις νέες ψηφιακές ταυτότητες πραγματοποίησαν την Κυριακή ακροδεξιές και παραθρησκευτικές οργανώσεις στο Σύνταγμα. Οι διαμαρτυρόμενοι συμμετείχαν σε συλλαλητήριο που διοργανώθηκε μετά από διαδικτυακό κάλεσμα με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην ψηφιακή ηλεκτρονική σκλαβιά, όχι στην ταυτοποίηση του προσώπου».

Πρόκειται για ομάδες που αναπαράγουν διάφορες ανορθολογικές απόψεις, προσφέροντας πεδίο για αποπροσανατολισμό και βολική αντιπαράθεση από πλευράς της κυβέρνησης, η οποία έχει βρει την ευκαιρία να εμφανιστεί ως δήθεν «υπέρμαχος της λογικής, της προόδου και του εκσυγχρονισμού», προωθώντας το παραπέρα ηλεκτρονικό φακέλωμα, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της ΕΕ.

Στο συλλαλητήριο πολλοί συμμετέχοντες κρατούσαν ελληνικές σημαίες, χριστιανικά σύμβολα, διαμαρτυρόμενοι για τις νέες ταυτότητες και ισχυριζόμενοι ότι αυτές διαθέτουν τσιπ παρακολούθησης και το χάραγμα του «666».

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο συλλαλητήριο έγινε προσαγωγή 32 ατόμων, ενώ συνελήφθη και ένα άτομο. Παράλληλα, ομάδα νεαρών με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, φορώντας χειρουργικές μάσκες, καπέλα και γυαλιά ηλίου, χαιρετούσαν ναζιστικά, κρατώντας τα σύμβολα της ναζιστικής - εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ