Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΚΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ηθελαν να πλήξουν το αγωνιστικό συνδικάτο στο Πέραμα

«

Τους μακελέψαμε», η λέξη από μόνη της στο μήνυμα του ναζιστή Λαγού «τα λέει όλα», απάντησε ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ Δημήτρης Διαμαντάκης, σε ερώτηση την Παρασκευή του συνήγορου της Πολιτικής Αγωγής Θεοδ. Θεοδωρόπουλου, στη δίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό.

Αυτή την περίοδο εξετάζεται η δολοφονική επίθεση του τάγματος εφόδου τον Σεπτέμβρη του 2013 στους κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ (βλέπε και σελ. 32). Ο μάρτυρας - που υπέστη και ο ίδιος την επίθεση της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής - περιέγραψε στο δικαστήριο πώς τους «έκλεισε» το τάγμα εφόδου σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο και τους δήλωσε την ταυτότητά του φωνάζοντας ότι είναι της Χρυσής Αυγής.

Ακόμα μίλησε για την οργανωμένη και συντονισμένη επίθεση με τα ρόπαλα και ότι έφυγαν σε διάστημα περίπου 3-4 λεπτών. «Ακούστηκε το "Πέραμα από δω, οι άλλοι από δω" και άρχισαν να τρέχουν. Χωρίστηκαν οι 2 ομάδες κι έφυγαν συντεταγμένα», είπε.

Κατέθεσε ότι δέχτηκε απότομο σπρώξιμο, έπεσε κάτω και κάλυψε το κεφάλι του. «Δέχτηκα καμιά 20αριά χτυπήματα, στα πλευρά, στην πλάτη, στον λαιμό, στα χέρια από κοντάρι. Επειδή είχαν κοντάρια με καρφιά, μου το είπε και ο ιατροδικαστής, είχα τρύπες στην πλάτη...». Για τον πρόεδρο του Συνδικάτου Μετάλλου, Σ. Πουλικόγιαννη, είπε ότι είχε χτυπηθεί και ήταν πεσμένος μέσα στα αίματα, ο Ζύμαρης είχε τρύπα στο χέρι...

Για το κίνητρό τους είπε ότι «ήταν το Συνδικάτο Μετάλλου στη Ναυπηγοεπισκευαστική, που είναι από τα πιο δυνατά στην Ελλάδα. Ηθελαν να το πλήξουν, να σταματήσουν τη δράση μας». Εκανε επίσης αναφορά στις επιδιώξεις των εργολάβων που ήθελαν να «τους βγάλουν από τη Ζώνη», ενώ αναφέρθηκε και στην προαναγγελία των χρυσαυγιτών βουλευτών «να σπάσουνε το απόστημα του ΠΑΜΕ».

Τέλος, απαντώντας σχετικά κατέθεσε ότι οργανώθηκαν μέσω τηλεφώνων και μαζεύτηκαν, όπως και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ότι τα μηνύματα του Λαγού δείχνουν ότι είχε πληροφόρηση για την επίθεση πριν, κατά τη διάρκεια και μετά. Μάλιστα, όπως είπε, η Χρυσή Αυγή όχι μόνο δεν καταδίκασε την επίθεση, αλλά «μας είπαν ψεύτες».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ