Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Παρεμβάσεις σε Βουλή και Ευρωβουλή

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλης, με θέμα «Αμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών στη Θεσσαλία».

Στην Ερώτηση σημειώνεται ανάμεσα σε άλλα: «Οι πρωτοφανείς καταστροφές στη Θεσσαλία, με τον Θεσσαλικό Κάμπο να έχει βουλιάξει στη λάσπη, με δεκάδες νεκρούς και αγνοούμενους και ανυπολόγιστες ακόμη καταστροφές σε λαϊκές περιουσίες, είναι το αποτέλεσμα ενός προδιαγεγραμμένου εγκλήματος, της εχθρικής για το λαό πολιτικής του αστικού κράτους. Είναι το αποτέλεσμα της έλλειψης των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων για τη θωράκιση της περιοχής στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού, που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ακόμα και τέτοια έντονα καιρικά φαινόμενα, ώστε να μην πνιγεί η περιοχή, όπως με τις αναγκαίες, κατάλληλες υποδομές, τον καθαρισμό των ποταμών, των ρεμάτων, τη διευθέτηση χειμάρρων, έργων κεφαλής με ταμιευτήρες κ.λπ. Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και τα κόμματα που κυβέρνησαν, καθώς επίσης οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές, έχουν βαρύτατες εγκληματικές ευθύνες γι' αυτήν την κατάσταση, πολύ περισσότερο που δεν είναι η πρώτη φορά που σημειώνονται μεγάλες πλημμύρες στην περιοχή».

Συνεχίζοντας τονίζει ότι οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών είναι ανεπαρκέστατες, αποτελούν εμπαιγμό σε βάρος των πληγέντων της περιοχής, και καταλήγει με τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, όπως αυτά που επισημαίνονται από το ΓΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ, και ταυτόχρονα κανένας εργαζόμενος να μη στερηθεί το μεροκάματο εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Να ανασταλούν όλα τα χρέη των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων, αγροτών και των λαϊκών οικογενειών.

Επίσης, Κατεπείγουσα Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας το αίτημα για πλήρη αποζημίωση από ευρωενωσιακά κονδύλια, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, στους πληγέντες από τις πλημμύρες της Θεσσαλίας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να αποζημιωθούν στο 100% οι πληγέντες από τις τελευταίες πλημμύρες(2023-10-12 00:00:00.0)
Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας!(2023-09-09 00:00:00.0)
Να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες από τις πλημμύρες(2018-05-16 00:00:00.0)
Αμεση αποκατάσταση και κατασκευή έργων υποδομής ζητάει το ΚΚΕ(2018-03-09 00:00:00.0)
Επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες για τις καταστροφές από τις πλημμύρες(2018-03-02 00:00:00.0)
Θα αποζημιωθούν οι πλημμυροπαθείς;(1997-05-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ