Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Αδιανόητο! Αρνούνται τη βοήθεια από την αλληλεγγύη!

ΕΠ Θεσσαλίας του ΚΚΕ: Δεν μπορούν αυτοί, μπορεί ο λαός!

Τη στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι παραμένουν χωρίς νερό, φαγητό και φάρμακα στα χωριά της Καρδίτσας, στον Βόλο, στα Τρίκαλα, σε περιοχές της Λάρισας, η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδας με μια αδιανόητη επιστολή προς όλους τους δήμους της χώρας επισημαίνει ότι «από την επικοινωνία της ΚΕΔΕ με τις δημοτικές αρχές (της Θεσσαλίας) προκύπτει ότι δεν ζητήθηκε η συγκέντρωση τροφίμων, νερών κ.λπ. Ως εκ τούτου απευθύνει έκκληση να μην προχωρήσουν στη συγκέντρωση τέτοιων ειδών, τα οποίακαι δεν ζητήθηκαν και δεν μπορούν να τα διαχειριστούνπρος το παρόν».

Με άλλα λόγια, σύμφωνα με αυτήν την επιστολή του προέδρου της ΚΕΔΕ οι δήμοι δεν πρέπει να συγκεντρώσουν βοήθεια για τους πληγέντες, γιατί οι δημοτικές αρχές στη Θεσσαλία δεν μπορούν να τη διαχειριστούν. Πρόκειται για αίσχος!

Αλλωστε, μέχρι και σήμερα υπάρχουν περιοχές όπου δεν έχει φτάσει κανένας κρατικός φορέας (υπουργείο, Περιφέρεια, δήμοι) και μόνος συμπαραστάτης των αποκλεισμένων χωριών είναι οι συγχωριανοί τους, η πολύτιμη αλληλεγγύη που εκφράζεται και οργανώνεται από Αγροτικούς Συλλόγους, Εργατικά Κέντρα κ.λπ.

Σε σχόλιό της η Επιτροπή Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Οι δημοτικές αρχές της Θεσσαλίας δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την πρόληψη! Δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την αντιμετώπιση των καταστροφών και τώρα στυλώνουν τα πόδια και δηλώνουν ότι δεν μπορούν διαχειριστούν ούτε την αλληλεγγύη, τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται από τον λαό όλης της χώρας! Δεν μπορούν αυτοί! Μπορεί ο λαός με την αλληλεγγύη τον αγώνα και τη διεκδίκησή μας! Την ίδια ώρα που οι δημοτικές αρχές σηκώνουν "λευκή πετσέτα" και αρνούνται να συγκεντρώσουν την ανθρωπιστική βοήθεια, τα σωματεία και οι φορείς του λαϊκού κινήματος της Θεσσαλίας στη Λάρισα, στην Καρδίτσα, στον Βόλο, στα Τρίκαλα και αλλού, με στέκια αλληλεγγύης όχι μόνο έχουν συγκεντρώσει τη βοήθεια από όλη την Ελλάδα, αλλά ήδη έχουν διανείμει ένα μεγάλο μέρος της, προσπερνώντας κάθε εμπόδιο. Η λαϊκή πρωτοβουλία και αλληλεγγύη για ακόμα μια φορά θα περάσει πάνω από την επιλεκτική ανικανότητα του αστικού κράτους. Γιατί μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρόμο της ανατροπής!».

Καταλήγοντας τονίζει: «Η στάση αυτή των δημοτικών αρχών της Θεσσαλίας, αλλά και η αντίστοιχη της Περιφέρειας, να γίνει κριτήριο για την καταδίκη τους, όπως και όσων άλλων υπηρετούν από θέση διεκδικητή αυτήν την πολιτική και αυτήν τη λογική, ενισχύοντας παντού τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε δήμους και Περιφέρεια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ