Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΠΤΗΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
«Ασφαλή» για το ΝΑΤΟ, χάρβαλα για διάσωση

Αλλη μια περίπτωση του επιλεκτικά «ανίκανου» αστικού κράτους είναι η τεράστια κινητοποίηση που έγινε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο στο Στεφανοβίκειο (η μεγαλύτερη βάση της Αεροπορίας Στρατού), με το προσωπικό να παλεύει σε άθλιες συνθήκες, βουτηγμένο στα λασπόνερα, για να απομακρυνθούν τα ελικόπτερα που σταθμεύουν εκεί. Η κινητοποίηση είχε και την έννοια τού να δείξει στους «συμμάχους» ότι το κράτος λειτουργεί, καθώς το Στεφανοβίκειο είναι από τις τοποθεσίες που προστέθηκαν στη Συμφωνία για τις Βάσεις και έκτοτε οι Αμερικανοί μετασταθμεύουν εκεί κάθε χρόνο λόχους ελικοπτέρων τους.

Εξ ου και το ΓΕΣ, απαντώντας σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, με ελικόπτερα μέσα στο νερό, έσπευσε να τονίσει ότι «το σύνολο των ελικοπτέρων που σταθμεύουν στην έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου Βόλου έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια σε στεγνή πίστα εντός του αεροδρομίου».

Την ίδια ώρα, δημοσιεύματα στον Τύπο αποκάλυπταν και ότι από τα 12 «Super Puma» έρευνας και διάσωσης (SAR) που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία, σε πτήσιμη κατάσταση βρίσκονται μόλις 4.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ