Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΡΡΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ
Η δημοτική αρχή προσπάθησε να κάνει την Κορμίστα ορμητήριο χρυσαυγιτών!

Η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» τους χάλασε τα σχέδια

Την προσπάθεια της διοίκησης του δήμου Αμφίπολης να παραχωρήσει αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Κορμίστας, ως έδρα, για το επονομαζόμενο «Κίνημα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων "Δούρειος Ιππος"», που εκπροσωπούσε πρώην πυρηνάρχης Δράμας της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ.

Οπως αναφέρει, στην τελευταία, πριν από τις δημοτικές εκλογές, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμφίπολης, στις 5/9, η δημοτική αρχή του κ. Φραστανλή έφερε για ψήφιση το συγκεκριμένο θέμα, που συνοδευόταν μάλιστα από θετική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Κορμίστας και τη θετική εισήγηση του προέδρου του, εκ νέου υποψηφίου με την παράταξη του κ. Μελίτου.

«Σε ένα κλίμα ενθουσιασμού για την "απίστευτη τύχη" του "εγκαταλελειμμένου με σπασμένα τζάμια σχολείου της Κορμίστας", που επιτέλους "θα βρει προστασία και φροντίδα από το ΚΙΝΗΜΑ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ", πολλοί εκ των δημοτικών συμβούλων εκθείαζαν τον πρώην πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής, θαύμαζαν τη διάθεση του εθελοντισμού και των δράσεων που υπόσχεται, δίνοντας τη συγκατάθεσή τους, ενώ οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι, λαλίστατοι ως εκείνη την ώρα σε άλλα θέματα του ΔΣ, παρέμεναν εκκωφαντικά σιωπηλοί!».

Τα σχέδια της διοίκησης και των συν αυτή ανέτρεψε η δημοτική σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφια δήμαρχος Αμφίπολης, Αννα Αντσιου, αποκαλύπτοντας ποιοι είναι αυτοί που κρύβονται πίσω από τον «ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ» και ποια είναι τα σχέδιά τους.

Αντιλαμβανόμενοι ότι είχαν εκτεθεί, αποφάσισαν την αναβολή του θέματος γιατί ...«δεν ήξεραν!», όπως είπαν.

Η ΤΕ Σερρών του ΚΚΕ απευθύνεται στους δημότες του δήμου Αμφίπολης και τους θυμίζει πως σε ένα ιστορικό χωριό όπως η Κορμίστα, που κάθε σπίτι έχει και έναν το λιγότερο νεκρό από την κτηνωδία του φασισμού, τα ναζιστικά μορφώματα δεν χωρούν! «Είναι χρέος όλων να προστατέψουμε την περιοχή μας από τους ναζί φασίστες που επιχειρούν με τα προσχήματα του εθελοντισμού και κρύβοντας τους πραγματικούς τους σκοπούς στο εσωτερικό των "ΔΟΥΡΕΙΩΝ ΙΠΠΩΝ" τους, να ζυμωθούν με τα παιδιά μας, μέσα στις μικρές κοινωνίες μας, για να διαμορφώσουν νέες συνειδήσεις. Στόχο έχουν να καλλιεργήσουν ξενοφοβικά, ρατσιστικά ιδεολογήματα, να διαμορφώσουν μια νεολαία που δεν θα αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες της και τα δικαιώματά της, αλλά θα είναι παραστρατιωτικό μπουλούκι εξυπηρετώντας τις ανάγκες των λίγων, των εφοπλιστών, του κεφαλαίου, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ», σημειώνει.

Ενώ σε ό,τι αφορά την παρ' ολίγον και τυπικά συναίνεση της δημοτικής αρχής αλλά και τη σιωπή των υπόλοιπων παρατάξεων απέναντι στους φασίστες, σχολιάζει ότι «απέδειξε πως τελικός τους σκοπός ήταν και είναι: "Πού θα πάνε αυτά τα ψηφαλάκια"».

Καλεί τον λαό σε επαγρύπνηση, να μη δώσει βήμα σε όλους αυτούς τους φασίστες και να γυρίσει την πλάτη στις παρατάξεις που σκοπό έχουν τη συνέχιση της πολιτικής που εξαθλιώνει τον λαό μας. Να βγάλει συμπεράσματα από την πείρα του και να ενισχύσει στις 8 Οκτώβρη όλα τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ στους δήμους και την Περιφέρεια Σερρών.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ