Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Πάμε στην Αττική και στον δήμο Πειραιά να κάνουμε την έκπληξη

«Ολες οι δυνάμεις στη μάχη», ήταν το σήμα που δόθηκε από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου

«

Ολες οι δυνάμεις στη μάχη», ήταν το σήμα που δόθηκε από την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για τον δήμο Πειραιά που έγινε την Παρασκευή στην κατάμεστη αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Στον χώρο της εκδήλωσης συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Γόντικας, Γιάννης Μανουσογιαννάκης και Δημήτρης Ξεκαλάκης καθώς και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην ΠΕ Πειραιά.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έγινε από τον Γιάννη Πρωτούλη, υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ και νυν επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Πειραιά, ενώ μίλησαν ακόμα η Ολυμπία Γκυζίλη, υποψήφια δημοτική σύμβουλος, και ο Μιχάλης Φαναρτζής, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Να διευρύνουμε το θετικό βήμα των βουλευτικών εκλογών

Την κεντρική ομιλία και την παρουσίαση του ψηφοδελτίου έκανε ο Νίκος Αμπατιέλος, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, τονίζοντας: «Είναι ψηφοδέλτιο μάχης και αγωνιστικής παρέμβασης! Οι 109 δημοτικοί σύμβουλοι που θα παρουσιαστούν σήμερα μαζί με τους 90 διαμερισματικούς σε εκδηλώσεις στις γειτονιές είναι ένα ψηφοδέλτιο σημαντικά μεγαλύτερο από τις εκλογές του 2019, το μεγαλύτερο και από αυτό της απερχόμενης δημοτικής αρχής στον δήμο (όσων έχουν ανακοινωθεί) και ανανεωμένο κατά 50%, με σημαντική τάση συμπόρευσης ανθρώπων που έκαναν άλλες πολιτικές επιλογές στο παρελθόν. Με 43% γυναίκες, 16% νέους έως 25 ετών».


Ξεκινώντας την ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη και στην κινητοποίηση που προηγήθηκε της εκδήλωσης, στο λιμάνι του Πειραιά, από σωματεία, φορείς και νεολαία για να καταδικαστεί και να μην ξεχαστεί το έγκλημα.

«Πάμε στην Περιφέρεια Αττικής και στον δήμο του Πειραιά να κάνουμε την έκπληξη (...) να διευρύνουμε το θετικό βήμα που καταγράφηκε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές με τη σημαντική άνοδο του ΚΚΕ πανελλαδικά, και στον Πειραιά καταγράφοντας 9%», επισήμανε ο Ν. Αμπατιέλος.

Οπως τόνισε, αυτό το θετικό βήμα των βουλευτικών εκλογών είναι μία δυναμική που καταγράφεται σε κινητοποιήσεις σε μεγάλους χώρους δουλειάς της ευρύτερης περιοχής.

«Αυτή η δυναμική εκφράζεται και στο ψηφοδέλτιο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στον δήμο του Πειραιά που συμμετέχουν 200 αγωνιστές και αγωνίστριες, άνθρωποι του μόχθου και του ασυμβίβαστου αγώνα, νέοι και νέες αλλά και απόμαχοι της δουλειάς από όλες τις γειτονιές του Πειραιά», σημείωσε.

Να καταγραφεί η ενίσχυση του αντίπαλου δέους στην αντιλαϊκή πολιτική

Τόνισε ότι αυτό που χρειάζεται να καταγραφεί με την ψήφο του κόσμου είναι η πραγματική εικόνα, δηλαδή «να είναι και ως συσχετισμός μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με περισσότερους εκλεγμένους, αυτό που είναι στις πολιτικές θέσεις και στη δράση, το αντίπαλο δέος στην αντιλαϊκή πολιτική κυβερνήσεων - ΕΕ - περιφερειακών και δημοτικών αρχών».

Επισήμανε ότι το «υπερκομματικό» ψηφοδέλτιο, για το οποίο κοκορεύεται η δημοτική αρχή, ανταποκρίνεται στην υπερκομματική πολιτική που υπηρετούν: Την πολιτική από την οποία «είναι ευχαριστημένοι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. Είναι ευχαριστημένα και τα κόμματα - παραδοσιακά του συστήματος που έχουν κυβερνήσει με έναν θα μπορούσαμε να πούμε υπερκομματικό τρόπο, για την εξυπηρέτηση τέτοιων συμφερόντων».

Πρόσθεσε ότι «υπερκομματική» σιωπή υπάρχει από τους παραπάνω και στη μετατροπή του Πειραιά σε λιμάνι των ιμπεριαλιστών, φιλόξενο για το ΝΑΤΟ.

Ανέφερε πως απέναντι σε αυτά οι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» «πρωτοστάτησαν με παρεμβάσεις - Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώσεις, ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ στις κινητοποιήσεις στους αγώνες των εργατών της COSCO αλλά και των κατοίκων της Πειραϊκής κατά της κατασκευής προβλήτας κρουαζιέρας, ετοιμάζοντας αγωνιστικές υποδοχές στα πλοία του ΝΑΤΟ».

Παράλληλα ανέδειξε ότι όσο «τρέχουν» αυτά τα σχέδια, βγάζει μάτι η απουσία έργων πνοής για τον λαό του Πειραιά, όπως σχολεία, παιδικοί σταθμοί, ελεύθεροι χώροι αναψυχής και άθλησης, πράσινο. Επίσης, η απουσία των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων, ενώ δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για τη σχολική στέγη, όπου έχει να φτιαχτεί νέο σχολείο εδώ και 10 χρόνια και όπου έχουν να γίνουν 20 χρόνια προσεισμικοί έλεγχοι.

Στάθηκε επίσης στην υψηλή φορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών του Πειραιά μέσω των πανάκριβων δημοτικών τελών, την ώρα που «αγνοούν επιδεικτικά την πρόταση των εκλεγμένων μας κάθε χρόνο για να φορολογήσει με τον ανώτερο συντελεστή τις μεγάλες επιχειρήσεις», όπως και στην παραχώρηση και των τελευταίων δημόσιων χώρων σε ιδιώτες.

Αναφέρθηκε ακόμη στην εμφανή ανυπαρξία πρόβλεψης για τη δημιουργία νέων κτιρίων για τη δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή σχολιάζοντας ότι πάντα σε αυτά δηλώνουν αναρμόδιοι, χωρίς ποτέ να προβαίνουν σε διεκδίκηση κονδυλίων από το κράτος για τη στήριξη επειγουσών λαϊκών αναγκών.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Ν. Αμπατιέλος σημείωσε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται και καταλαβαίνει πως και στον δήμο Πειραιά κάτι πρέπει να αλλάξει.

Το θεατρικό της μαύρης κωμωδίας παίζεται ξανά και ξανά

Στην ομιλία του ο Γ. Πρωτούλης, αναφερόμενος στις πλημμύρες, τόνισε: «Σήμερα μεταδόθηκε ξανά σε επανάληψη το προπονημένο σόου της αυτοψίας και συμπαράστασης στους πληγέντες που ο πρωθυπουργός, οι περιφερειάρχες, οι δήμαρχοι και η κουστωδία τους έχουν ξαναπαίξει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια ώστε να μπαίνουν στο πετσί του ρόλου». Θύμισε ότι μόνο αυτό το εξάμηνο «το θεατρικό της μαύρης κωμωδίας παίχτηκε στα Τέμπη, στη Δυτική Αττική, στη Ρόδο, στην Πάρνηθα, στον Εβρο που καίει ακόμα, ενώ η μισή χώρα είναι στη λάσπη».

Πρόσθεσε πως όλοι αυτοί «αποδίδουν τις συνέπειες στην ένταση του φαινομένου που είναι το βολικό άλλοθι για την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών έργων και άλλων κρίσιμων υποδομών», και κάλεσε να σκεφτεί ο καθένας «ποια θα είναι τα αποτελέσματα εάν ένα παρόμοιο φαινόμενο πλήξει την αποψιλωμένη από δάση Αττική, όπου εδώ και καιρό καταγγέλλουμε ότι δεν έχει καθαριστεί κανένα ρέμα σε Δυτική και Ανατολική Αττική».

Ανέφερε ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας για αντιπλημμυρικά έργα είναι μόλις στο 3% και αντιπαρέβαλε τα 15,5 εκατομμύρια που έδωσε η Περιφέρεια για την τουριστική προβολή, επιδείξεις μόδας, ταξίδια κ.ά.

Μίλησε επίσης για τις μεταγραφές μεταξύ των παρατάξεων στην Περιφέρεια, με τελευταία αυτή του νυν περιφερειακού συμβούλου της παράταξης Τζήμερου που είναι υποψήφιος με τον Γ. Ιωακειμίδη τον οποίο στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διεύρυνσή τους χωρά και αντιδραστικά στοιχεία, από όλα έχει ο μπαξές, ακόμα και αυτούς που βρίζανε τους πνιγμένους ξεριζωμένους, την Μάγδα και τον Παύλο Φύσσα», σημείωσε.

«Στις 8 Οκτώβρη "πάμε αλλιώς"», τόνισε ο Γ. Πρωτούλης και συμπλήρωσε ότι ο Πειραιάς, η Αττική και όλη η Ελλάδα έχουν επιλογή με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους και τις Περιφέρειες.

Οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ στον δήμο μπήκαν μπροστά σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα

Στην παρέμβασή της η Δ. Μανωλάκου στάθηκε στα πεπραγμένα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πειραιά που της επιτρέπουν να κοιτάει στα μάτια τον πειραιώτικο λαό ζητώντας την ψήφο του.

Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «οι εκλεγμένοι δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στον Πειραιά μπήκαν μπροστά σε κάθε μεγάλο ή μικρό πρόβλημα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας του Πειραιά. Καταψήφισαν κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Ανέδειξαν και ενημέρωσαν με τη δράση και τις παρεμβάσεις τους δεκάδες ζητήματα που προέκυψαν όλο αυτό το διάστημα. Σε συνεργασία με τις Κομματικές Οργανώσεις του ΚΚΕ στα Διαμερίσματα, με σωματεία και μαζικούς φορείς, όπως π.χ. Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων, Πολιτιστικούς Συλλόγους κ.ά.

Αναδείξαμε και αποκαλύψαμε τον χαρακτήρα της επένδυσης της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, τους κινδύνους και τις επιπτώσεις που αυτή εγκυμονεί στον λαό του Πειραιά, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη τη διεθνή εμβέλεια του λιμανιού, με επίκεντρο τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και κυρίως την αντιπαράθεση ΗΠΑ - Κίνας. Πρωτοστατήσαμε με παρεμβάσεις - Ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, ανακοινώσεις αλλά και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις, στον αγώνα των κατοίκων της Πειραϊκής κατά της κατασκευής προβλήτας κρουαζιέρας.

Δεν αρκεστήκαμε στο ότι είμαστε μόνο εμείς ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του λιμανιού, αλλά κινητοποιηθήκαμε και στη διάρκεια των κατασκευών, της αλλαγής χρήσης γης κ.ά., αναδεικνύαμε τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων και στο περιβάλλον, πιέζαμε και ενημερώναμε για να δυναμώσουν οι κινητοποιήσεις όχι μόνο των κατοίκων αλλά μαζί με το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και άλλα συνδικάτα, συλλόγους γυναικών και γονέων κ.ά.

Αναδείξαμε τον χαρακτήρα των αστικών αναπλάσεων, με παρεμβάσεις και κομματικές ανακοινώσεις, όπως εκείνη π.χ. για το σχέδιο Αγίου Διονυσίου (Περιοχή Παπαστράτου).

Επίσης, επανειλημμένα και συνεχώς, αναδεικνύαμε, πιέζαμε, για αθλητικούς και ελεύθερους χώρους, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αποκαλύψαμε το ζωτικό πρόβλημα βρεφονηπιακών σταθμών και της σχολικής στέγης στον Πειραιά, των σχολείων συνολικά, με αρθρογραφία, παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο, συναντήσεις με Διοικητικά Συμβούλια Ενώσεων Γονέων, όπως π.χ. του Δ' Διαμερίσματος, όπου δόθηκαν άδειες, ανοίχτηκαν δρόμοι κ.ά. για ένα μεγαλοκατάστημα γνωστής αλυσίδας, αναδεικνύοντας ότι ο Πειραιάς είναι "πόλη - πρότυπο" μόνο για τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού.

Πολλές παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και με ανακοινώσεις πραγματοποιήσαμε για το θέμα των αντιπλημμυρικών έργων και την απουσία τους, κυρίως σε Π. Κοκκινιά, Αγιά Σοφιά και Πασαλιμάνι.

Υπερασπιστήκαμε την προστασία της υγείας και στην περίοδο της πανδημίας αλλά και συνολικά τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του δήμου, ειδικά των συμβασιούχων και τις απολύσεις».

«Προχωράμε μπροστά για υψηλότερα ποσοστά, συνέχεια της ανόδου των βουλευτικών εκλογών. Μόνο θετική μπορεί να είναι για τον λαό η ενισχυμένη παρουσία των κομμουνιστών και άλλων συμπορευόμενων στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά, με περισσότερους εκλεγμένους στις Κοινότητες!», σημείωσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης»(2023-07-14 00:00:00.0)
Ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για να ενισχυθεί η λαϊκή πάλη και διεκδίκηση(2023-07-07 00:00:00.0)
Δυναμική παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης(2023-06-14 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία(2019-10-24 00:00:00.0)
Να βρεθούμε στο ίδιο μετερίζι όσοι έχουμε τα ίδια όνειρα(2019-02-06 00:00:00.0)
Φοροκυνηγητό στους φτωχούς, στο απυρόβλητο οι μεγαλοοφειλέτες(2018-10-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ