Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας»

Συγκέντρωση Θεσσαλών έγινε το Σάββατο στην Αθήνα

Κινητοποίηση στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν το Σάββατο οι Θεσσαλοί συγγενείς εγκλωβισμένων και πληγέντων που μένουν στην Αθήνα.

«Πνίξατε τον κάμπο, θα σας πνίξει η οργή μας» τόνισαν σε γιγαντοπανό που έβαλαν μπροστά στη Βουλή.

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε και κόσμος που εξέφρασε τη στήριξη και αλληλεγγύη του. Ακόμη παραβρέθηκαν ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», και η Βιβή Δάγκα, βουλευτής του ΚΚΕ.

Η Δέσποινα Αρχοντή, από τον Παλαμά Καρδίτσας, με συγκίνηση και καταχειροκροτούμενη τόνισε: «Αυτή την ώρα η σκέψη μας, το μυαλό μας είναι στους ανθρώπους μας, που παλεύουν με τα λασπόνερα για να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Τους στέλνουμε την αγάπη μας. Να σφίξουν τα δόντια τους και να παλέψουν να ξανακερδίσουν τη ζωή που τους αξίζει, που μας αξίζει. Είμαστε μαζί σας και παίρνουμε δύναμη από εσάς και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί σας».

Επισήμανε ότι είναι επιλογή τους να πνίξουν τον κάμπο, καθώς «τα κέρδη των λίγων υπερίσχυσαν και πάλι από τις ζωές, τις περιουσίες και το περιβάλλον». «Μόνο διεκδικώντας μπορούμε να τα αναστήσουμε όλα. Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό» υπογράμμισε.

Παρεμβάσεις έκαναν ο Αγγελος Θωμόπουλος, φοιτητής ΕΜΠ από το χωριό Σερβωτά στη Φαρκαδόνα Τρικάλων, η Ζωή Χαχάμη, από τα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων. Ο Αποστολής Στεργιόπουλος από τον Βόλο αναφέρθηκε στην πολυδιαφημισμένη τουριστική βιτρίνα της πόλης, σημειώνοντας ότι «πίσω από αυτήν βρίσκονται τώρα άνθρωποι και σπίτια στη λάσπη, ηλικιωμένοι που δεν μπορούν να μετακινηθούν, νερά που πωλούνται 4 και 5 ευρώ η εξάδα». Τόνισε ότι «το έγκλημά τους δεν θα ξεχαστεί. Καλούμε τον λαό του Βόλου, της Θεσσαλίας να πάρει την υπόθεση στα χέρια του με τον οργανωμένο αγώνα».

Ακόμα μίλησαν η Βάγια Γκουνέλα, από το Κιλελέρ Λάρισας, η Βαγγελιώ Πλατανιά από το Γραμματικό Καρδίτσας και ο Μαρίνος Μακρής από τις Καμινάδες Καρδίτσας, που διάβασε ψήφισμα με το οποίο ζητείται να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας και εγκρίθηκε από τη συγκέντρωση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ