Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Τώρα μέτρα για τη ζωή και το βιος του λαού

Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Κ. Παρασκευά και Κ. Παπασταύρου, από την πρώτη στιγμή στον πολύπαθο Παλαμά Καρδίτσας
Κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τα μέλη του ΠΓ της ΚΕ Κ. Παρασκευά και Κ. Παπασταύρου, από την πρώτη στιγμή στον πολύπαθο Παλαμά Καρδίτσας
Τώρα να ληφθούν μέτρα για τη ζωή και την περιουσία του λαού, απαιτεί το Γραφείο Περιοχής της ΚΟ Θεσσαλίας του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει:

«Από την πρώτη στιγμή οι δυνάμεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, τα στελέχη, τα μέλη του, οι φίλοι του, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή σε όλες τις γειτονιές στις πόλεις και στα χωριά που αντιμετωπίζουν προβλήματα, βοηθώντας οικογένειες να σώσουν το βιος τους με όσα μέσα έχουν στη διάθεσή τους, κόντρα στο σχέδιο του "πάμε κι όπου βγει", κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικών αρχών, που κρύβουν τις ευθύνες τους πίσω από ένα συντονιστικό "φάντασμα", συμβάλλοντας στην οργάνωση του λαού. Γιατί "μόνο ο λαός σώζει τον λαό".

Με δεδομένο ότι ο κίνδυνος για νέα πλημμυρικά φαινόμενα είναι υπαρκτός και ελλοχεύουν και νέοι κίνδυνοι για τον λαό της περιοχής, πρέπει να παρθούν από τον κρατικό μηχανισμό άμεσα μέτρα, όπως:

- Κινητοποίηση όλων των μηχανισμών του κράτους και των σωστικών μέσων, για τον γρήγορο απεγκλωβισμό όσων παραμένουν εγκλωβισμένοι, πριν θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.

- Να παρθούν όλα τα τεχνικά μέτρα για την αντιμετώπιση των πλημμυρών από τον Πηνειό.

- Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα διεξόδου από τη Λάρισα προς άλλες περιοχές αν προκύψει ανάγκη.

- Να δημιουργηθούν έκτακτες υποδομές "στρατιωτικού τύπου" σε ανοιχτούς χώρους για την αντιμετώπιση άμεσων προβλημάτων υγείας, παροχής πρώτων βοηθειών και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και διάθεσης φαρμάκων προς τους πληγέντες, όσους χρειάζονται και είναι αποκλεισμένοι, στον τόπο τους, με ευθύνη της 5ης ΥΠΕ και των ΚΥ. Να διοριστούν με έκτακτες διαδικασίες (έλεγχο τυπικών προσόντων) όλοι οι γιατροί και λοιποί υγειονομικοί που έθεσαν υποψηφιότητα στις πρόσφατα προκηρυγμένες θέσεις για τις δομές Υγείας της Θεσσαλίας. Εκτακτες προσλήψεις στο ΕΚΑΒ και ενίσχυση των Κινητών Μονάδων Υγείας και των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ. Να εξασφαλιστούν ομάδες ταχείας παρέμβασης, συγκροτημένες κυρίως από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για την παροχή άμεσης συμβουλευτικής υποστήριξης και βραχείας διάρκειας ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό, ομαδικό και κοινοτικό επίπεδο.

- Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση υγειονομικών επιδημιολογικών προβλημάτων (απολυμάνσεις, ψεκασμοί κ.λπ.). Να αποστραγγιστούν άμεσα οι περιοχές οι οποίες εγκυμονούν υγειονομικό κίνδυνο. Με ευθύνη του κράτους να παρακολουθούνται οι περιβαλλοντικές παράμετροι, η επιδημιολογική επιτήρηση και παρακολούθηση των επιπτώσεων των μεταδοτικών νοσημάτων στη δημόσια υγεία.

- Εξασφάλιση σε όλους, εγκλωβισμένους και πληγέντες, καθημερινά δωρεάν νερού, τροφής, ρουχισμού, είτε μένουν προσωρινά σε κλειστούς χώρους (π.χ. γυμναστήρια, στα οποία πρέπει να προστεθούν επαρκείς χημικές τουαλέτες) είτε σε ξενοδοχεία, με ευθύνη Περιφέρειας και δήμων.

- Να υπάρξει οργανωμένη μέριμνα για ανάπηρους, κατάκοιτους, ανθρώπους με προβλήματα υγείας και τη μεταφορά τους σε δομές Υγείας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές Υγείας γι' αυτόν τον σκοπό.

- Σε όσους έχασαν το σπίτι τους, να υπάρξει άμεση λύση, είτε με ενοικίαση σπιτιού από το κράτος είτε με στέγαση σε ξενοδοχεία.

- Να αποκατασταθεί άμεσα η υδροδότηση, με έλεγχο της καταλληλότητας του νερού.

- Να αποκατασταθούν άμεσα η ηλεκτροδότηση και οι τηλεπικοινωνίες, καθώς και το οδικό δίκτυο όπου έχει υποστεί ζημιές (δρόμοι, γέφυρες).

- Αμεση απάντληση των πλημμυρισμένων σπιτιών και επιχειρήσεων, με ευθύνη των δήμων και της Πυροσβεστικής.

- Να απομακρυνθούν τα μπάζα και τα φερτά υλικά από τις κατοικημένες περιοχές, με ευθύνη κυβέρνησης, Περιφέρειας και δήμων.

Ταυτόχρονα, οι αρμόδιες κρατικές αρχές πρέπει να ενημερώσουν για τον πραγματικό αριθμό των αγνοούμενων.

Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να είναι εδώ μαζί με τον λαό και να δίνει αυτή τη μάχη που είναι αναγκαία, με όλες του τις δυνάμεις».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ