Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ
Επιλέγουμε δημοτική αρχή στήριγμα στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών

RIZOSPASTIS

«

Με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δυνατή παντού και διοίκηση στον δήμο Καισαριανής να δοθούν ανάσες, ελπίδα, αυτοπεποίθηση στον λαό». Αυτό το αισιόδοξο μήνυμα εξέπεμψε η μεγάλη συγκέντρωση που έγινε στην πλατεία της πόλης, στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Καισαριανής, επιβεβαιώνοντας την αποφασιστικότητα και τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για μια σημαντική νίκη, ώστε ο δήμος να ξαναποκτήσει δημοτική αρχή στήριγμα για τις ανάγκες των πολλών, συνοδοιπόρο στους λαϊκούς αγώνες και όχι έναν ακόμη εχθρό, που θα αποδέχεται και δεν θα αντιτάσσεται στην κυρίαρχη πολιτική.

Σημαντική ήταν η ανταπόκριση και στη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που γινόταν στον χώρο της συγκέντρωσης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας, ενώ κρατήθηκε και ενός λεπτού σιγή για τα θύματα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Θέμης Γκιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, και η Σεμίνα Διγενή, βουλευτής Νότιου Τομέα του Κόμματος. Ακόμα ο Σπύρος Τζόκας, πρώην δήμαρχος Καισαριανής και πρώην αντιπεριφερειάρχης Αττικής και ο Γιώργος Κατημερτζής, πρώην δήμαρχος Καισαριανής και νυν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Ηλίας Σιώρας, νυν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και εκ νέου υποψήφιος. Τόνισε πως η Περιφέρεια έχει γίνει ο βραχίονας ενός απάνθρωπου δολοφονικού κράτους, όπως το είδαμε στα Τέμπη, στους μετανάστες που πνίγηκαν στην Πύλο, το βλέπουμε κάθε μέρα και τελευταία με τις πλημμύρες. Σχολίασε την ταύτιση Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και στην Περιφέρεια Αττικής με τους προϋπολογισμούς των διοικήσεων Σγουρού, Δούρου και Πατούλη κατά 90% να είναι ίδιοι, την ίδια ώρα που απογυμνώνεται διαχρονικά η πολιτική προστασία.

Ο Ηλ. Σταμέλος

RIZOSPASTIS

Ο Ηλ. Σταμέλος
Στη συγκέντρωση μίλησε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλίας Σταμέλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε πως η μεγάλη συγκέντρωση «είναι μια καταδίκη της εγκληματικής πολιτικής της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που κυβέρνησαν, των περιφερειακών και δημοτικών αρχών που βάζουν τα κέρδη πάνω από τις ζωές και τις περιουσίες των ανθρώπων, πάνω από την προστασία του περιβάλλοντος.

Η μάχη για την προστασία της ζωής, της λαϊκής περιουσίας και του περιβάλλοντος είναι μια μάχη που με συνέπεια δίνουν χρόνια τώρα, από κάθε μετερίζι, οι αγωνιστές που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη την Ελλάδα», όπως και στην αλληλεγγύη, στη λαϊκή κινητοποίηση που βάζει στο επίκεντρο την πολιτική που είναι υπεύθυνη. «Είναι και αυτό ένα κριτήριο ψήφου στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας», σημείωσε και τόνισε πως «το κεντρικό ερώτημα που θα καλεστούν τα λαϊκά στρώματα της πόλης μας να απαντήσουν στις επερχόμενες τοπικές εκλογές είναι τι δημοτική και περιφερειακή αρχή χρειάζονται, σε μια επόμενη μέρα, που για τους πολλούς διαφαίνεται ότι είναι και θα είναι μια μάχη για επιβίωση και ζωή.

Σε μια κανονικότητα που κυριαρχείται ήδη από τους πλειστηριασμούς σε λαϊκές κατοικίες, την ακρίβεια και τη φοροληστεία που κατατρώει το λαϊκό εισόδημα, τη βαριά εκμετάλλευση των εργαζομένων και της νέας γενιάς.

Σε μια κανονικότητα που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.

Οπου ο ρόλος της Τοπικής Διοίκησης είναι προδιαγεγραμμένα αντιδραστικός, με αποσαθρωμένες κοινωνικές υπηρεσίες, φτηνούς και ανανεώσιμους εργαζόμενους, ανταποδοτικότητα και τοπικά χαράτσια παντού, με τη λαϊκή περιουσία να δίνεται προίκα για να αναπτύσσονται ανεμπόδιστα οι μπίζνες των διάφορων επιχειρηματιών, που εμφανίζονται μάλιστα ενίοτε και σαν σωτήρες.

Εμείς λέμε καθαρά στον λαό της πόλης μας:

Αυτό που έχεις ανάγκη για την επόμενη μέρα, είναι δημοτική και περιφερειακή αρχή που θα είναι στήριγμα και συνοδοιπόρος σου στους αγώνες και όχι ένας ακόμη τοπικός εχθρός που αποδέχεται και δεν αντιτάσσεται στην κυρίαρχη πολιτική.

Για τον λαό δεν υπάρχουν όμορφες πόλεις με ανθρώπους που βλέπουν το σπίτι τους να χάνεται από τις τράπεζες. Με εργαζόμενους που δουλεύουν 13 ώρες "από επιλογή", όπως λέει η κυβέρνηση, αφού το μεροκάματο δεν φτάνει. Με παιδιά που δεν έχουν ασφαλή σχολεία. Με τις ανάγκες μας για Υγεία να αποτελούν χρυσοφόρο εμπόρευμα για τους ιδιώτες και τον φυσικό πλούτο να είναι στα πόδια των επενδυτών.

Στην Καισαριανή έχουμε επιλογή να έχουμε δημοτική αρχή που θα έχει ως κεντρική της προτεραιότητα τις ανάγκες των πολλών.

Που θα βρεθεί στην "απέναντι όχθη" από το αντιλαϊκό πλαίσιο που κυριαρχεί.

Αυτή η ελπίδα, αυτή η προοπτική έχει όνομα. "Λαϊκή Συσπείρωση" στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Η συνάντηση του λαού της πόλης μας, των συλλογικών του φορέων, των εργαζομένων του δήμου με τη διοίκηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην προηγούμενη θητεία της έδωσε αποτελέσματα, σημείωσε νίκες, υποχρέωσε τους κυβερνώντες σε οπισθοχώρηση από αρχικές επιλογές. Παρά τις μεγάλες δυσκολίες, έκανε τη διαφορά σε σχέση με τη μεγάλη πλειοψηφία των δημάρχων σε όλη τη χώρα», σημείωσε και κάλεσε τον έναν μήνα που μένει έως τις 8 Οκτώβρη «να κάνετε δική σας υπόθεση τις εκλογές, να συμβάλετε για να γυρίσει σελίδα ο δήμος. Για να αποκτήσει ξανά η Καισαριανή μια δημοτική αρχή που θα υπηρετεί τις ανάγκες των πολλών και όχι τα κέρδη των λίγων».

Μετά την ομιλία παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο, με τους υποψήφιους καταχειροκροτούμενους να ανεβαίνουν στο βήμα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ