Τρίτη 12 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» - ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ
Αισιόδοξο και μαχητικό κλίμα για θετικά για τον λαό αποτελέσματα σε Περιφέρεια και δήμο

Με σειρά επαφών και συγκεντρώσεων ολοκληρώθηκε η περιοδεία της Αλ. Μπαλού στη Ζάκυνθο

Με αισιόδοξα μηνύματα ολοκληρώθηκε η περιοδεία που πραγματοποίησε τις προηγούμενες μέρες στη Ζάκυνθο η Αλεξάνδρα Μπαλού, υποψήφια περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Συνοδευόμενη από υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, όπως και από κοινού με τον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Κωνσταντίνου, πραγματοποίησε επαφές σε χώρους δουλειάς και χωριά.

Στον χώρο του βιολογικού καθαρισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση με εργαζόμενους της ΔΕΥΑΖ, όπου αναδείχθηκαν τα προβλήματα λειτουργίας του με κίνδυνο πρόκλησης μόλυνσης, λόγω μη εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού και έλλειψης προσωπικού.

Στα πολυκαταστήματα ειδών εμπορίου «Ραψομανίκης» και «Καπαρέλης» πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους, για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν σήμερα, αλλά και το νέο νομοσχέδιο - τερατούργημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Περιοδείες πραγματοποιήθηκαν, επίσης, στο ΕΠΑΛ του νησιού αλλά και το Γηροκομείο, όπου έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συγκεκριμένοι χώροι, στην ανάγκη στελέχωσής τους με το αναγκαίο προσωπικό και εξοπλισμό.

Στις περιοδείες στην Περιφερειακή Ενότητα, το Γενικό Νοσοκομείο και τον δήμο διαπιστώθηκαν πολλά από τα προβλήματα υποστελέχωσης, υποχρηματοδότησης των χώρων, από το σύνολο της διαχρονικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και των προηγούμενων των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κ.ά.

Ιδιαίτερα για το νοσηλευτικό ίδρυμα επισημάνθηκε ότι η πολιτική περαιτέρω εμπορευματοποίησης της Υγείας οδηγεί και στην περαιτέρω αποψίλωση των δημόσιων υπηρεσιών, στην έλλειψη προσωπικού, υπογραμμίζοντας ότι τόσο η περιφερειακή αρχή όσο και οι δημοτικές αρχές που δεν αντιστρατεύονται την επιχειρηματική δράση και στον τομέα της Υγείας, έχουν τις δικές τους ευθύνες για την κατάσταση.

Ενδιαφέρουσα συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη Διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου, που αναφέρθηκε στην κυβερνητική επιλογή να κλείσουν δικαστικές υπηρεσίες στο νησί.

Σε όλες τις συναντήσεις, από την Αλεξάνδρα Μπαλού αναδείχθηκε ότι τα προβλήματα είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κόστους - οφέλους, που ακολουθείται από τις έως και σήμερα κυβερνήσεις, της παράδοσης υπηρεσιών ταυτόχρονα στον ιδιωτικό τομέα, πολιτική στην οποία «βάζουν πλάτη» οι περιφερειακές αρχές, εξειδικεύοντας την κεντρική πολιτική κυβερνήσεων, ΕΕ, κατευθύνοντας τους πόρους για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι για τα έργα και τις ανάγκες του λαού συνολικά.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις στον Αγιο Δημήτρη και στις Βολίμες, καθώς και σύσκεψη των υποψηφίων δήμου και Περιφέρειας στο Σαρακινάδο, όπου απευθύνθηκε κάλεσμα αποφασιστικής ενίσχυσης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», εκλέγοντας όσο το δυνατόν περισσότερους περιφερειακούς συμβούλους αλλά και αποφασιστικής ενίσχυσης στον δήμο Ζακύνθου, με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Κωνσταντίνου, ώστε να γίνει η διαφορά υπέρ του λαού.

Επισημάνθηκε ότι πρόκειται για τη μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει τη μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, τους εκπροσώπους της, όπως και των αστικών κομμάτων σε Περιφέρεια και δήμους, που μπορεί να συγκρουστεί και να διεκδικήσει, αποτελώντας το αντίπαλο δέος στην εχθρική για τον λαό πολιτική, όντας σύμμαχός του στον συνολικά αρνητικό συσχετισμό.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ