Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ
Με όπλο την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας

«Με όπλο μας την αλληλεγγύη χτίζουμε τείχη προστασίας απέναντι στην "επιλεκτική" κρατική ανυπαρξία». Με αυτό το σύνθημα το Εργατικό Κέντρο Λάρισας μπαίνει μπροστά για τη στήριξη των πληγέντων, μαζεύοντας είδη πρώτης ανάγκης στο Εργατικό Κέντρο για όσους πλήττονται αυτήν τη στιγμή στην περιοχή.

Τα είδη πρώτης ανάγκης που μαζεύονται είναι: Εμφιαλωμένα νερά (κατά προτεραιότητα). Χυμοί. Συσκευασμένη τροφή έτοιμη για κατανάλωση (κονσέρβες, κομπόστες κ.ά.). Φρυγανιές - Παξιμάδια. Μπισκότα - Κρουασάν - Μπάρες δημητριακών - Παστέλια. Είδη ατομικής υγιεινής (πάνες, μωρομάντιλα, σερβιέτες, χαρτικά, χαρτιά υγείας).

Αντίστοιχα, οι εκλεγμένοι με την «Αγωνιστική Συνεργασία Εμπόρων» στον Εμπορικό Σύλλογο Λάρισας σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων: «Η τραγική κατάσταση που βιώνουν οι συνάδελφοι στη συγκεκριμένη περιοχή δεν μπορεί να αποδίδεται απλά στα έντονα καιρικά φαινόμενα και στην κλιματική αλλαγή. Ολα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις και η περιφερειακή - δημοτική διοίκηση δεν φρόντισαν να γίνουν τα αναγκαία έργα ανάσχεσης πλημμυρικών φαινομένων. Αυτά τα έργα κατά βάση δεν θεωρούνται επιλέξιμα όπως τα έργα που έχουν ανταποδοτική χρήση».

Και ζητούν να παρθούν άμεσα τα παρακάτω μέτρα για τους μικρούς εμπόρους και αυτοαπασχολούμενους:

- Να ξεκινήσει η πλήρης και ουσιαστική καταγραφή όλων των ζημιών. Ουσιαστική στήριξη και αποκατάσταση όλων των πληγέντων. Αποζημίωση για όλες τις ζημιές στο 100%, άμεσα και χωρίς χρονοτριβές.

- Αμεση έκτακτη οικονομική ενίσχυση των πληγέντων αυτοαπασχολούμενων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, για να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες επιβίωσης.

- Απαλλαγή φόρων τουλάχιστον για τα επόμενα δύο έτη. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, του ΦΠΑ και του τέλους επιτηδεύματος για τους κατοίκους και τους επαγγελματίες όλων των πληγεισών περιοχών.

- Απαλλαγή των αυτοαπασχολούμενων από την καταβολή εισφορών ατομικής ασφάλισης για έναν χρόνο, με επιδότησή τους από το κράτος.

- Απαλλαγή από όλα τα δημοτικά τέλη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ