Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
ΜΕΤΩΠΟ ΑΓΩΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ
Αμεσα μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών

«"Ακραία επικίνδυνη" είναι η πολιτική της κυβέρνησης και όχι τα καιρικά φαινόμενα!», διαμηνύει με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) που απαιτεί άμεσα μέτρα διευκόλυνσης των φοιτητών από τις περιοχές που επλήγησαν.

Το ΜΑΣ αναφέρει χαρακτηριστικές εικόνες που είδαμε μέσα σε μια μέρα σε ιδρύματα:

«Τα νερά κατέκλυσαν τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στον Βόλο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας του σε 4 διαφορετικές πόλεις αφού δεν μπορούσε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των φοιτητών και εργαζομένων! Στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας τα προαύλια μετατράπηκαν σε πισίνες, ενώ την ίδια ώρα η πλειοψηφία των φοιτητών, γνωρίζοντας καλά την κατάσταση που επικρατεί στις εγκαταστάσεις και τις υποδομές των ιδρυμάτων, ανησυχεί για το τι θα συναντήσει στις σχολές μετά τη βραδινή βροχή σε πολλά ιδρύματα της Αθήνας εν μέσω εξεταστικής περιόδου».

Και απαιτεί άμεσα:

  • Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα αποκατάστασης των ζημιών σε όλα τα πανεπιστήμια.
  • Να εξασφαλιστεί η αναγκαία χρηματοδότηση και να ξεκινήσει ο έλεγχος όλων των υποδομών των ιδρυμάτων, να παρθούν έκτακτα αντιπλημμυρικά μέτρα και να αναπτυχτεί σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης.
  • Εδώ και τώρα να ανακοινωθούν αναλυτικά μέτρα διευκόλυνσης για όλους τους φοιτητές από τις περιοχές που επλήγησαν.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ