Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΘΕΑΤΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΕΡΓΟ
Η Αθήνα πνιγόταν και οι οικοδόμοι δούλευαν στον «Μεγάλο Περίπατο»!

Καταγγελία και παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας για να σταματήσουν οι εργασίες την ώρα της νεροποντής

Η παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας χρειάστηκε για να σταματήσουν οι εργασίες στο εργοτάξιο της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη στον «Μεγάλο Περίπατο», την ώρα της μεγάλης νεροποντής. Πιο συγκεκριμένα, το Συνδικάτο καταγγέλλει την εταιρεία «ΘΕΜΕΛΗ», που με την ανοχή της δημοτικής αρχής Μπακογιάννη επέβαλε στους οικοδόμους να συνεχίσουν να δουλεύουν την ώρα που κεντρικές λεωφόροι μετατρέπονταν σε χειμάρρους. Μετά την παρέμβαση οι εργασίες σταμάτησαν, ενώ παράλληλα το Συνδικάτο απαίτησε να καταβληθεί το μεροκάματο στο 100%.

«Φαίνεται πως "το βαρέλι δεν έχει πάτο"», σημειώνει το Συνδικάτο, αναδεικνύοντας τις ευθύνες κυβέρνησης, περιφερειακής και δημοτικής αρχής για την απουσία έργων και υποδομών ώστε να προστατεύεται ο λαός από έντονα καιρικά φαινόμενα. Και σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η "πόλη πρότυπο", που τόσο πολύ ευαγγελίζεται ο δήμαρχος το τελευταίο διάστημα, δεν χρειάστηκε παραπάνω από μια βροχή για να μετατραπεί σε "κιβωτό του Νώε". Από την άλλη, για να "πιαστούν τα πλάνα" των διαφόρων κατασκευαστών και επιχειρηματικών ομίλων που λυμαίνονται την πόλη, δεν διστάζουν να παρακάμψουν ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας».

Προβλήματα σε κτίριο μεγάλης εταιρείας τηλεπικοινωνιών

Να γίνουν άμεσα εργασίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν διαρροές στο κτίριο της «Vodafone» στον Κηφισό και ό,τι άλλο χρειάζεται για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας, απαιτεί το Σωματείο Εργαζομένων σε «Vodafone - 360 Connect» και λοιπές θυγατρικές.

Οπως αναφέρει το Σωματείο, λόγω των καιρικών φαινομένων διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κτίριο, στην αίθουσα όπου βρίσκεται η τεχνική υποστήριξη της σταθερής, η ψευδοροφή έσταζε σε τρία σημεία. Το ένα είναι κοντά σε πρίζες και αυτό που έσταζε πιο πολύ, πίσω από θέση εργασίας. «Οπως ήταν φυσιολογικό, όσο μάζευε νερό το σημείο φούσκωνε, μέχρι που άρχισαν να τρέχουν νερά. Ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχε κάποιος συνάδελφος στο σημείο».


Το Σωματείο προχώρησε άμεσα σε παρέμβαση, υπενθυμίζοντας ότι το ίδιο σκηνικό είχε επαναληφθεί στο παρελθόν, χωρίς προφανώς η εταιρεία να έχει κάνει τίποτα. Το Σωματείο καλεί την εργοδοσία να ελέγξει όλα τα κτίρια, για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά. Επίσης, καθώς πολλοί εργαζόμενοι δουλεύουν με τηλεργασία και βρίσκονται εκτός Αττικής, σε περίπτωση που υπήρχε αδυναμία να δουλέψουν λόγω φαινομένων, διακοπής ρεύματος κ.λπ., να καταβληθεί κανονικά το μεροκάματο και να μην υπάρξουν φαινόμενα αυθαιρεσίας.

Δρόμοι - ποτάμια στην Αττική

Συνεχίστηκαν και χτες τα προβλήματα για τους κατοίκους της Αττικής σε πολλές περιοχές από τις έντονες βροχοπτώσεις, ενώ σοβαρές είναι οι ζημιές που σημειώθηκαν προχτές το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Στο λεκανοπέδιο Αττικής έγιναν 651 κλήσεις για παροχή βοήθειας, ενώ είχαν πραγματοποιηθεί 524 αντλήσεις υδάτων, 40 κοπές δέντρων και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία 38 άτομα.

Πολλοί δρόμοι της Αττικής, ακόμα και βασικές οδικές αρτηρίες του κέντρου της Αθήνας, πλημμύρισαν, ενώ οι εικόνες με ανθρώπους να παρασύρονται από τα ορμητικά νερά στη Βασιλίσσης Σοφίας «κατεδάφισαν» τις φανφάρες του δημάρχου Αθήνας Κ. Μπακογιάννη περί «θωρακισμένης Αθήνας» μετά από ...μελέτες και παρεμβάσεις που έγιναν. Προχτές το απόγευμα δρόμοι σε πολλές γειτονιές και στο κέντρο της πρωτεύουσας μετατράπηκαν σε ποτάμια, προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση σε κεντρικούς οδικούς άξονες, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές στην ηλεκτροδότηση. Στο Μοναστηράκι πλημμύρισαν καταστήματα. Νερά μπήκαν και στον διάδρομο του Νοσοκομείου ΚΑΤ.

Σε Καλλιθέα, Μοσχάτο και Μεταξουργείο πλημμύρισαν αποθήκες και επιχειρήσεις, ενώ είχε πέσει η άσφαλτος σε πολλά στενά. Στο Μοσχάτο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Πύργου από την οδό Πειραιώς μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης, αφού στον δρόμο είχαν σχηματιστεί μεγάλες λακκούβες και η άσφαλτος έχει ανοίξει από τη νεροποντή. Ενα τουριστικό λεωφορείο και ένα αυτοκίνητο είχαν εγκλωβιστεί και γίνονταν προσπάθεια να απομακρυνθούν τα οχήματα. Κανονικά λειτουργούσε χτες ο σταθμός Μετρό «Ευαγγελισμός», καθώς έγινε η απάντληση των υδάτων που είχαν εισρεύσει, ωστόσο δεν λειτουργούσαν το ασανσέρ και οι κυλιόμενες σκάλες.

Χτες τα ξημερώματα υπήρχαν διακοπές της κυκλοφορίας στη Λ. Ποσειδώνος στο ύψος του Ασκληπιείου, στο ύψος της πλατείας Κρήτης και της οδού Ρήγα Φεραίου στη Βούλα, στη Λ. Βουλιαγμένης στο ύψος της Πρίγκιπος Πέτρου στη Γλυφάδα.

Μεγάλες ζημιές στην Αίγινα

Πλημμυρισμένοι δρόμοι, κατεστραμμένες μάντρες, πλημμυρισμένα σπίτια και σχολεία ήταν ο απολογισμός της κακοκαιρίας στην Αίγινα - μία μόλις μέρα μετά τον απολογισμό της δημοτικής αρχής Ζορμπά, όπου παρουσιάστηκε το ...μεγαλείο των έργων που έγιναν στο νησί - ξεφτίζοντας το αφήγημα ότι δήμος και Περιφέρεια δουλεύουν για την προστασία του πολίτη. Συνολικά έγιναν 124 κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις νερών και παροχή βοήθειας, και πραγματοποιήθηκαν 48 αντλήσεις υδάτων.

Κλιμάκια της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Αίγινας βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στις πληγείσες περιοχές, τονίζοντας την οργή, την αγανάκτηση και την αγωνία του κόσμου μετά τη δύσκολη μέρα που πέρασαν. Και επεσήμαναν τις ευθύνες των δημοτικών αρχών αλλά και των κυβερνήσεων για την πλήρη απουσία μέριμνας για αντιπλημμυρικά έργα, καθώς τα συγκεκριμένα προβλήματα ταλανίζουν την Αίγινα δεκαετίες ολόκληρες, ωστόσο καμία δημοτική αρχή δεν έκανε κανένα αντιπλημμυρικό έργο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ