Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη 2023
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
2023 ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΝΙΚΑΙΑ - ΡΕΝΤΗΣ
Με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στη διοίκηση του δήμου, η κυβέρνηση και η αντιλαϊκή πολιτική θα έχουν πραγματικό αντίπαλο

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες... η αίθουσα του δημαρχείου της Νίκαιας αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει ο κόσμος που παρακολούθησε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Νίκαιας - Ρέντη, το απόγευμα της Τετάρτης.

Παρευρέθηκαν τα μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Γόντικας, Κυριάκος Ιωαννίδης και Νίκος Μαυροκέφαλος. Επίσης, υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά.

Σε κλίμα ενθουσιασμού ο υποψήφιος δήμαρχος Παναγιώτης Κατηφές παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, καθώς και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους που έχουν αναφορά στον συγκεκριμένο δήμο, Σωτηρία Αγγελινιάδη, Αγγελο Γαλανόπουλο, Μανώλη Γρίμμα, Γαβριήλ Ιωαννίδη, Πολυξένη Καράκογλου, Σοφία Λιβέρη, Στέλιο Μπενετάτο και Κυριακή Χαραλαμπίδου.

Στην ομιλία του ο Π. Κατηφές μεταξύ άλλων σημείωσε: «Ο λαός με τις διεκδικήσεις του, με τους αγώνες του και με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου θα είναι ο πραγματικός πρωταγωνιστής της πόλης. Λέμε καθαρά και ξάστερα για να ακουστεί παντού - και αυτό το μήνυμα οφείλουμε όλοι μας να μεταφέρουμε σε κάθε γωνιά της πόλης, σε κάθε σπίτι της Νίκαιας και του Ρέντη - ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" και οι υποψήφιοί της δεν ερχόμαστε ως έπαρχοι ή ως μάνατζερ για να διοικήσουμε τον δήμο, αλλά θέλουμε από θέση διοίκησης του δήμου να υπηρετήσουμε τον λαό της πόλης, τους εργαζόμενους του δήμου, τη νέα γενιά, τις ανάγκες της τρίτης ηλικίας, κάθε κατοίκου αυτής της πόλης.


Ολοι εμείς οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είμαστε ζωντανό κομμάτι του λαού της πόλης. Είμαστε όλοι αυτοί που δεν λείψαμε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα, που μπήκαμε μπροστά για να αναδειχθούν όχι μόνο τα προβλήματα της πόλης αλλά συνολικότερα τα προβλήματα του λαού μας. Απαντάμε σε όλους τους τόνους ότι ναι, η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι εδώ, ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" μπαίνει μπροστά, ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι έτοιμη μαζί με τον λαό της πόλης να παλέψει, να αγωνιστεί, να διεκδικήσει και να είναι μια άλλη δημοτική αρχή και όχι άλλη μια δημοτική αρχή.

Γιατί η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα είναι μια άλλη δημοτική αρχή; Γιατί ξέρουμε καλά ότι με ανάθεση δεν λύνονται τα προβλήματα. Γιατί ξέρουμε ότι ο λαός έχει τη δύναμη άμα το αποφασίσει να φέρει τα πάνω κάτω. Γιατί εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στην οργανωμένη δύναμη του λαού και της νεολαίας. Γιατί απέναντι στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των δήμων και της Περιφέρειας που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις, η απάντηση μπορεί να είναι μόνο αγωνιστική. Γιατί ξέρουμε ότι χρειάζεται ρήξη με το θεσμικό πλαίσιο που θέλει τους δήμους και τις Περιφέρειες γρανάζι για τα κέρδη των λίγων και κυρίως ξέρουμε ότι χρειάζεται ανατροπή των δυνάμεων που στηρίζουν αυτό το θεσμικό πλαίσιο και είναι τα ποδάρια τους στην πόλη».

Δεν είμαστε «ανεξάρτητοι», αλλά εξαρτημένοι από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού

Σχολιάζοντας την επιθυμία του πρωθυπουργού να βαφτεί ο χάρτης της Ελλάδας μπλε το βράδυ των εκλογών, σημείωσε ότι επιβεβαιώνεται ο βαθιά πολιτικός χαρακτήρας της εκλογικής αναμέτρησης και επισήμανε: «Την Κοκκινιά και τον Ρέντη δεν θα αφήσουμε εμείς να βάψουν μπλε, αλλά θα φροντίσουμε να βαφτούν με το κατακόκκινο του αγώνα, της διεκδίκησης, της αυτοθυσίας και της ανιδιοτέλειας. Στην πόλη μας ταιριάζει μόνο το κόκκινο της ελπίδας. Να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Και απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ θα δώσει ο λαός μας με αγωνιστική δημοτική αρχή τη "Λαϊκή Συσπείρωση". Γι' αυτό καλούμε κάθε Νικαιώτη και Ρεντιώτη που αισθάνεται αριστερός, αγωνιστής, προοδευτικός, δημοκράτης, να συμπορευτεί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" και να στείλει και από την πόλη μας μήνυμα καταδίκης στη ΝΔ με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στη διοίκηση του δήμου. Η νίκη της "Λαϊκής Συσπείρωσης" θα είναι η μεγάλη νίκη του λαού και της νεολαίας στην πόλη μας».

Πρόσθεσε ότι έτσι μόνο θα εκφραστεί η καταδίκη για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι λαϊκές οικογένειες στον δήμο και βήμα για να αλλάξει η κατάσταση προς όφελός τους.

Κατάσταση που περιλαμβάνει σχολικές αίθουσες σε κοντέινερ, έλλειψη ελεύθερων χώρων που έχουν παραδοθεί σε επιχειρηματίες, φοροεπιδρομή στους δημότες ενώ για χρέη που έχουν μεγάλες επιχειρήσεις στον δήμο «δεν ανοίγει ρουθούνι», την εγκατάλειψη του εμπορικού κέντρου με δεκάδες κλειστά μαγαζιά, την υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση του δήμου, την παράδοση δημοτικών δραστηριοτήτων σε ιδιώτες, την έλλειψη έργων υποδομής, όπως αντιπλημμυρικών, στη λογική της ανταποδοτικότητας με την οποία οι δημότες βάζουν το χέρι στην τσέπη για τον αθλητισμό και τον πολιτισμό, την καθιέρωση και επέκταση των «ευέλικτων» σχέσεων εργασίας στους εργαζόμενους στον δήμο.

«Οχι, εμείς δεν είμαστε ανεξάρτητοι», επισήμανε ο Π. Κατηφές και συμπλήρωσε: «Είμαστε εξαρτημένοι από τους αγώνες και τις αγωνίες του λαού μας. Είμαστε το ψηφοδέλτιο που σε όλη την Ελλάδα, σε όλους τους δήμους και τις Περιφέρειες έχουμε πολιτική ταυτότητα, πολιτική διαδρομή και παρακαταθήκη αγώνων, γι' αυτό έχουμε και κοινή ονομασία στα ψηφοδέλτιά μας σε όλη τη χώρα. Είμαστε το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το ΚΚΕ και σ' αυτό συμμετέχουν εκτός από τους κομμουνιστές, δεκάδες τίμιοι, καθαροί, ανιδιοτελείς αγωνιστές».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του σημείωσε: «Δίνουμε λοιπόν δύναμη στη δύναμή μας. Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού. Σας θέλουμε όλους δίπλα μας, σας καλούμε στον δρόμο του αγώνα και της ελπίδας να περπατήσουμε μαζί γιατί όλοι εμείς εμπνεόμαστε από τα λόγια του Μακρονησιώτη αγωνιστή προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου της Νίκαιας της δεκαετίας του '50, Κώστα Γέμελου, που έλεγε "σ' ευχαριστώ πατρίδα Κοκκινιά που με έμαθες να στέκομαι όρθιος μπροστά στους καιρούς και να κοιτάζω κατάματα το λαό" γιατί αυτοί είμαστε, κοιτάμε καθαρά τον λαό στα μάτια και λέμε πάμε δυνατά».

Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Πέτρος Σατολιάς, Μάκης Ιωακειμίδης, Κώστας Παπαδόπουλος, Στράτος Αρτέμης, Κατερίνα Κατσανδρή, Δημήτρης Τζαφάλιας, Τάσος Σωτηράκης και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Στέλιος Μπενετάτος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ