Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ - Ν. ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ
Ξήλωσε πανό αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη από το Σωματείο Εργαζομένων

Καταγγελία από τις ΚΟ του ΚΚΕ

Εντολή να κατέβει πανό αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης, το οποίο είχε αναρτήσει το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας στο δημαρχείο, έδωσε ο δήμαρχος Γιάννης Βούρος.

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλουν οι Κομματικές Οργανώσεις Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας του ΚΚΕ, τονίζοντας ότι «στην αυτονόητη έκφραση αλληλεγγύης των εργαζομένων προς έναν λαό που επί δεκαετίες τελεί υπό κατοχή και δολοφονείται, η δημοτική αρχή ΚΙΝΑΛ - ΝΔ απαντά με τελεσίγραφα και καταστολή. Οποιος όμως αναλαμβάνει να ξεπλύνει τους δολοφόνους του Παλαιστινιακού λαού, λερώνει ο ίδιος τα χέρια του με το αίμα τους.

Οι διαδοχικές κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν δεν καλύπτουν ανοιχτά την επιθετικότητα του Ισραήλ, κρατούν ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον θύτη και στο θύμα. Είναι συνένοχες στο έγκλημα, αφού για τα συμφέροντα της αστικής τάξης στηρίζουν ενεργά την αναβάθμιση των οικονομικών και κυρίως των στρατιωτικών σχέσεων με το κράτος - δολοφόνο Ισραήλ, ρίχνοντας νερό στον μύλο της εγκληματικής πολιτικής του.

Ο δήμαρχος και πρώην βουλευτής του ΚΙΝΑΛ είναι πλήρως εναρμονισμένος με αυτήν την πολιτική της αστικής τάξης και των κομμάτων της. Με την απαράδεκτη στάση του παίρνει θέση τόσο απέναντι στους εργαζομένους του δήμου μας όσο και απέναντι στον βασανισμένο λαό της Παλαιστίνης».

Οι ΚΟ Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας του ΚΚΕ καλούν τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους, τις γυναίκες της πόλης να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Την απαράδεκτη ενέργεια του δημάρχου καταγγέλλει και η Ομάδα Γυναικών Ν. Φιλαδέλφειας - Ν. Χαλκηδόνας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ