Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ο λαός της Λευκορωσίας είναι ο μόνος αρμόδιος για να ορίσει το μέλλον του

Την προσχηματική στάση της ΕΕ και τις επιλεκτικές «ευαισθησίες» της, με στόχο την παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της Λευκορωσίας, στηλίτευσε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ με παρέμβαση στη σχετική συζήτηση της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης αναφέρθηκε στη δράση μυστικών υπηρεσιών κρατών - μελών της ΕΕ και της CIA, που αξιοποιούν αντίστοιχες μεθόδους για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών και έχουν τη διαχρονική στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Αναλυτικά, στην ομιλία του ανέφερε τα εξής:

«Η απαράδεκτη ενέργεια της αναγκαστικής προσγείωσης του αεροσκάφους στη Λευκορωσία δεν μπορεί να αποκρύψει την ουσία των εξελίξεων, το ευρωατλαντικό σχέδιο της επέμβασης στη χώρα αυτή, τους ανταγωνισμούς και τον στόχο της περικύκλωσης της Ρωσίας από ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, που μέχρι πρότινος στήριζαν τον Λουκασένκο όταν επιδεινώνονταν οι σχέσεις του με τη Ρωσία.

Σε αυτόν τον επικίνδυνο σχεδιασμό συμμετέχει και η κυβέρνηση της ΝΔ.

Η ΕΕ, οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ έχουν στήσει βιομηχανία προσχημάτων περί "ανθρωπίνων δικαιωμάτων" και "καταπολέμησης της τρομοκρατίας" για να δικαιολογούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους.

Χαρακτηρίζουν υποκριτικά την αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους πρωτοφανή ενέργεια, όμως τα τελευταία χρόνια έχουν σημειωθεί αναγκαστικές προσγειώσεις, απαγωγές και ανακρίσεις από μυστικές υπηρεσίες κρατών - μελών της ΕΕ, από τη CIA κ.ά.

Δεν είναι οι κυβερνήσεις της ΕΕ που οργάνωσαν την "απαγωγή" του αεροσκάφους που μετέφερε τον τότε Πρόεδρο της Βολιβίας Μοράλες, με την υπόνοια ότι σε αυτό επέβαινε και ο Σνόουντεν;

Βαπτίζετε νεοναζιστικές οργανώσεις ως "ακτιβιστές" και ξορκίζετε τη δράση Λευκορώσων πρακτόρων, όταν με αίτημα της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εδρεύει στην Αθήνα ολόκληρη... "Σχολή Κατασκόπων της ΕΕ".

Οι ευαισθησίες σας για την ανθρώπινη ζωή είναι επιλεκτικές και με σκοπιμότητα, ενώ είναι γνωστό πως ΕΕ και ΗΠΑ κάλυψαν το έγκλημα του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού με πάνω από 250 θύματα.

Μόνος αρμόδιος να επιλέξει το μέλλον του και να καθορίσει τις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα του είναι ο ίδιος ο λαός της Λευκορωσίας, χωρίς καμιά ξένη επέμβαση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ