Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟΥ ΒΟΥΛΑΣ
Κατήγγειλε τα νέα σχέδια ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας

Τα σχέδια της κυβέρνησης για Συμπράξεις Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα στο Ασκληπιείο Νοσοκομείο Βούλας κατήγγειλαν, χτες, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων. Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψαν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ενημέρωσε, και μάλιστα με επίσημο Δελτίο Τύπου, ότι το νοσοκομείο εντάσσεται στη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, ώστε να προσελκυστούν οι επενδυτές από Ελβετία και αλλού! Το γεγονός αυτό αποκαλύφθηκε πριν από μερικές μέρες όταν εργαζόμενοι παρατήρησαν ότι πάνω από το νοσοκομείο πετά ένα drone, το οποίο, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια και σύμφωνα με τη διοίκηση, έπαιρνε πλάνα για να σταλεί cd στην Ελβετία με σκοπό «να εξεταστεί το ενδεχόμενο ΣΔΙΤ στο νοσοκομείο».

Χτες, η πρόεδρος του Σωματείου, Δέσποινα Τοσουνίδου, επισήμανε ανάμεσα σε άλλα πως στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση υπήρξε απόλυτη ομοφωνία: Δεν δεχόμαστε καμία ΣΔΙΤ, δεν θέλουμε επενδύσεις, αλλά γενναία κρατική χρηματοδότηση. Η Υγεία είναι δικαίωμα για όλους, δεν πωλείται, δεν αγοράζεται. Η κυβέρνηση εντάσσει το νοσοκομείο μας στον σχεδιασμό ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, όπου η επένδυση στο Ελληνικό κατέχει περίοπτη θέση. Θέλουν ένα Ασκληπιείο μίας, δύο, πολλών ταχυτήτων. Από τη μία τα νέα κτίρια των δωρεών - επενδύσεων, όπου οι μεγαλοδιευθυντές ετοιμάζουν τις ακριβές κλινικές τους στη «νέα εποχή», οι πλούσιοι πελάτες, οι πελάτες των ασφαλιστικών εταιρειών. Από την άλλη, τα κτίρια που δεν ανακαινίζονται, οι «δευτεροκλασάτοι» γιατροί, νοσηλευτές, παρασκευαστές και διοικητικοί, οι συμβασιούχοι, οι εργαζόμενοι μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, οι εργολαβικοί, οι φτωχοί ασθενείς.

Οπως αναφέρθηκε, το Σωματείο το επόμενο διάστημα θα ζητήσει άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα ζητήσει συνάντηση με όλα τα κόμματα (πλην Ελληνικής Λύσης). Ακόμα, θα οργανωθεί πλατιά σύσκεψη με τους φορείς των νότιων συνοικιών ενάντια σε αυτούς τους σχεδιασμούς. Επιπλέον, βρίσκεται σε συντονισμό με τα Σωματεία Εργαζομένων των νοσοκομείων που συμπεριλαμβάνονται στο «Ελλάδα 2.0» («Ευαγγελισμός», «Αττικόν», ΚΑΤ, Παίδων «Αγ. Σοφία»).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη σωματείων και φορέων για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου «Αττικόν»(10/7/2021)
Σήμερα η κινητοποίηση για την Υγεία(20/6/2018)
ΑΤΙΤΛΟ(28/4/2017)
Μιάμιση φορά πιο ακριβά τα σχολεία μέσω ΣΔΙΤ και Δήμων(27/5/2010)
Οριακή λειτουργία(16/9/2000)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org