Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Οταν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές υπερασπίζονται τις πολεμικές μπίζνες των αφεντικών τους...

Copyright 2021The Associated P

Την επίθεση που δέχονται μέλη της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην «Intracom» από τις εργοδοτικές πλειοψηφίες των ΔΣ των επιχειρησιακών σωματείων «Intracom» και «Intracom - Telecom» καταγγέλλει το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Ν. Αττικής (ΣΕΤΗΠ).

Με αφορμή ανακοίνωση της Σωματειακής Επιτροπής για την καταδίκη της επιδρομής του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και τον χαιρετισμό της κίνησης των λιμενεργατών του Λιβόρνο, που σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό αρνήθηκαν να φορτώσουν πλοίο που προοριζόταν να μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ, οι εργοδοτικές πλειοψηφίες «έφτασαν στο σημείο να καλούν σε παραίτηση εργαζόμενους, μέλη του κλαδικού Συνδικάτου στον χώρο!».

Αυτό που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των εργοδοτικών πλειοψηφιών ήταν η εξής αναφορά της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην ανακοίνωσή της: «Υλοποίηση έργων που τελικά στρέφονται εναντίον των λαών, των κατατρεγμένων, του εργατικού κινήματος πραγματοποιούν και οι όμιλοι Intracom, με χρηματοδοτήσεις από ΝΑΤΟ και ΕΕ, εκτελούν συμβάσεις για την κατασκευή πυραύλων Patriot (Intracom Defense), συστημάτων ηλεκτρικής ενέργειας για αεροσκάφη του Ισραήλ (Intracom Defense), παρακολούθησης και καταστολής μεταναστών στα σύνορα (Intracom Telecom), μαζικού φακελώματος και καταγραφής πολιτών για λογαριασμό της ΕΛ.ΑΣ. (Intracom Telecom). Την ίδια στιγμή, αυξάνονται οι απλήρωτες υπερωρίες, η εντατικοποίηση, η πίεση να βγουν τα project».

Για λογαριασμό μάλιστα της εργοδοσίας οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές σημείωναν, «καταδικάζοντας» τις παραπάνω απόψεις: «Αν για τα μέλη της Σωματειακής Επιτροπής του ΣΕΤΗΠ στην Intracom, η ηθική τους έρχεται σε αντίθεση με τις δραστηριότητες της εταιρείας, καθώς και με τα έργα και τα προϊόντα που εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε και είμαστε υπερήφανοι, δεν έχουν παρά να αποχωρήσουν...». Δήλωσαν μάλιστα ότι δίνουν μια ...«τελευταία ευκαιρία» (!) στα μέλη της Σωματειακής Επιτροπής να «ζητήσουν συγγνώμη», προφανώς επειδή έθιξαν την εργοδοσία.

Σε ψήφισμα που υιοθέτησε η Γενική Συνέλευση, το ΣΕΤΗΠ επισημαίνει ότι με τον τρόπο αυτό οι συγκεκριμένες πλειοψηφίες ποινικοποιούν «την έκφραση διαφορετικής φωνής, ουσιαστικά τη συνδικαλιστική παρέμβαση που είναι αντίθετη στην εργοδοσία και... στις απόψεις τους!», όπως άλλωστε επιδιώκουν εργοδότες και κυβερνήσεις.

«Δεν είμαστε μέτοχοι σε καμία εταιρεία, δεν μας ανήκει καμία επιχείρηση! Το κίνητρο, ο σκοπός, τα αποτελέσματα της παραγωγής σε όποια επιχείρηση και αν εργαζόμαστε, ό,τι κι αν εμπορεύεται αυτή, δεν καθορίζονται από εμάς, αλλά από τις ανάγκες του κεφαλαίου για κερδοφορία», υπογραμμίζει το ΣΕΤΗΠ. «Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να τα αμφισβητούμε, να έχουμε γνώμη, να κρίνουμε και να παλεύουμε με βάση τα δικά μας δικαιώματα και ανάγκες, με αλληλεγγύη στους εργαζόμενους των άλλων χωρών», προσθέτει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καταγγέλλουν την ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας(2018-10-31 00:00:00.0)
Κανένα εργατικό «ατύχημα» να μη μένει στο σκοτάδι(2017-07-19 00:00:00.0)
Κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση «ενοικιαζόμενου» εργαζόμενου(2017-07-01 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο εργαζόμενοι με συνδικαλιστική δράση(2010-06-18 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν αύριο ενάντια στις απολύσεις(2009-09-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ