Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
Μετά τα «χειροκροτήματα», η κυβέρνηση τους απολύει

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρά σήμερα, στις 10.30 π.μ., στη συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου, στο αμφιθέατρο Κέντρου Εγκαυμάτων, το Σωματείο Εργαζομένων Θριασίου Νοσοκομείου, ενάντια στις εργολαβικές εταιρείες και τις απολύσεις εργαζομένων που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες στην καθαριότητα, στη φύλαξη και την εστίαση στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Στο «Θριάσιο», 124 εργαζόμενοι, επικουρικοί και με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, καλύπτουν τις ανάγκες καθαριότητας, φύλαξης και εστίασης, ενώ και στα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας και Μεγάρων συμβασιούχοι εργάζονται στην καθαριότητα και τη φύλαξη.

«Οι συνάδελφοι αυτοί έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία για τις απαιτήσεις της εργασίας σε μονάδες Υγείας και τυχόν απόλυσή τους - εκτός από το πρόβλημα επιβίωσης που θα δημιουργήσει στους ίδιους και τις οικογένειές τους - θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των δημόσιων μονάδων, ιδιαίτερα στη σημερινή κρίσιμη περίοδο.

Αντιμετωπίζουν τον εμπαιγμό των κυβερνήσεων, που "αναγνωρίζουν το ρόλο τους" αλλά αρνούνται πεισματικά το δίκαιο αίτημά μας για μονιμοποίηση τους», υπογραμμίζει το Σωματείο και υπενθυμίζει την ψήφιση νόμου το 2018, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, που βάζει πρόσθετα εμπόδια στη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου σε αορίστου χρόνου καθώς και την απόρριψη, από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, της πρότασης εκατοντάδων σωματείων για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων με τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος.

«Αντί για τη μονιμοποίηση των χιλιάδων συναδέλφων, η κυβέρνηση της ΝΔ, με εγκύκλιο του σημερινού αναπληρωτή υπουργού Υγείας, έδωσε τη δυνατότητα στις διοικήσεις των ΥΠΕ και νοσοκομείων να επιλέγουν είτε τη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου ή την ανάθεση σε εργολαβικές εταιρείες των υποστηρικτικών υπηρεσιών με "γνώμονα το δημοσιονομικό όφελος". Ανοίγει, δηλαδή, ο δρόμος για την "επιστροφή" των εργολαβικών εταιρειών, αν και έχει επανειλημμένα αποδειχθεί ότι θα οδηγήσει μόνο στην αύξηση των επιχειρηματικών κερδών και παραβίαση και των στοιχειωδών εργατικών δικαιωμάτων για τους εργαζόμενους», προσθέτει.

Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του «Θριασίου» η πρόταση της διοίκησης είναι η προκήρυξη διαγωνισμού για την ανάθεση της φύλαξης σε εργολαβική εταιρεία. Οδηγούνται, δηλαδή, σε απόλυση οι σημερινοί εργαζόμενοι.

Οι εργαζόμενοι και στο Νοσοκομείο «Θριάσιο» απαιτούν: Να μην επανέλθουν οι εργολαβικές εταιρείες. Να μην απολυθεί κανένας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι με «ελαστικές» εργασιακές σχέσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, συνεχίζουν τον αγώνα με συγκέντρωση στην είσοδο του νοσοκομείου, την Τρίτη 1η Ιούνη, στη 1 μ.μ. και συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία, την Πέμπτη 3 Ιούνη.

  • Το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου καλεί όλους τους εργαζόμενους σήμερα, στη 1 το μεσημέρι, σε συνέλευση στην είσοδο των εξωτερικών ιατρείων, με θέματα: Εξασφάλιση χορήγηση αδειών σε όλους τους εργαζόμενους. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση συμβασιούχων. Νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, που καταργεί το 8ωρο και προωθεί το 10ωρο με απλήρωτες υπερωρίες.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ