Πέμπτη 27 Μάη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Κάλεσμα ξεσηκωμού

Το μήνυμα του μαζικού ξεσηκωμού των εργαζομένων, της νεολαίας, των αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών δίνεται πλατιά σήμερα και αύριο, από τις ανοιχτές συγκεντρώσεις του ΚΚΕ στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη χώρα, κάτω από το σύνθημα «Να μην περάσει το αντεργατικό έκτρωμα! Με ανατροπή γεννιούνται οι ελπίδες, κερδίζεις τη ζωή».

Από την πλατεία Συντάγματος μέχρι την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο Κρήτης, η πολιτική εξόρμηση του Κόμματος αποτελεί μεγάλη συμβολή στην πάλη των εργαζομένων για να μην περάσει το νομοσχέδιο - έκτρωμα για τα Εργασιακά, παράλληλα με τη δράση των κομμουνιστών στο κίνημα για την οργάνωση της νέας απεργίας.

Η καθολική απόρριψη, η απαίτηση να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα καταγράφεται καθημερινά στη ζωντανή συζήτηση των κομμουνιστών με τον εργατόκοσμο και τη φτωχολογιά.

Οι μόνοι που βλέπουν «θετικά» στο νομοσχέδιο είναι η μεγαλοεργοδοσία και οι δυνάμεις του εργατοπατερισμού, αλλά και όσοι έχουν πάρει «εργολαβία» την καλλιέργεια ψευδαισθήσεων ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη μπορεί να ωφελεί ταυτόχρονα τους εργαζόμενους και το κεφάλαιο.

Με αφορμή το νομοσχέδιο, το ΚΚΕ ανοίγει «στα γεμάτα» τη συζήτηση με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ότι γράφτηκε κατά παραγγελία του κεφαλαίου και της ΕΕ. Οτι αποτελεί προαπαιτούμενο της καπιταλιστικής ανάκαμψης, που είναι «φιλική» για τα κέρδη και «εχθρική» για τις λαϊκές ανάγκες και τα δικαιώματα. Που προϋποθέτει ένταση της εκμετάλλευσης, όπως γίνεται τώρα με τα μέτρα για τη «διευθέτηση» του χρόνου εργασίας, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, τα νέα εμπόδια στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση.

Αποκαλύπτει ταυτόχρονα τη μεγάλη αντίφαση που συμπυκνώνεται και σ' αυτό το νομοσχέδιο - έκτρωμα: Ενώ σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να ζήσει ο λαός καλύτερα, με πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για την εργατική τάξη, η ζωή του γίνεται όλο και χειρότερη και καλείται να ξεγράψει δικαιώματα, να συμβιβαστεί με τη δουλειά ήλιο με ήλιο για ένα κομμάτι ψωμί.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ιδιαίτερα στους νέους εργαζόμενους, αυτούς που ζουν από πρώτο χέρι την εργασιακή ζούγκλα. Τους καλεί να πάρουν θέση στον αγώνα, μέσα από τα συνδικάτα τους, να μη συμβιβαστούν με την «κανονικότητα» της απλήρωτης δουλειάς, της ζωής - λάστιχο, με τα διαλυτικά ωράρια εργασίας, που είναι πραγματικότητα για χιλιάδες απ' αυτούς και θα γίνουν ακόμα χειρότερα αν περάσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Τα δικά τους δικαιώματα και το δικό τους μέλλον έχει προπάντων στο στόχαστρο η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, που εξωραΐζει την ΕΕ και ισχυρίζεται με θράσος ότι το κυβερνητικό νομοσχέδιο «απομακρύνει» τη χώρα από τα «ευρωπαϊκά κεκτημένα», ενώ είναι μία ακόμα εφαρμογή των ευρωενωσιακών Οδηγιών - καρμανιόλα για τα εργατικά δικαιώματα, που και ο ίδιος υλοποίησε: Από τη «διευθέτηση» του εργάσιμου χρόνου, μέχρι την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και την παραπέρα ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτό αποτυπώνεται και στο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, με τα «μνημόνια 5.0» που το συνοδεύουν. Αυτό χειροκροτούν όλα τα αστικά κόμματα και ανταγωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος μπορεί να τα εφαρμόσει καλύτερα, στρατεύοντας και τον λαό στις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς του κεφαλαίου.

Γι' αυτό απέρριψαν και την πρόταση νόμου εκατοντάδων συνδικαλιστικών οργανώσεων για την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ψηφίστηκαν τα τελευταία χρόνια, που μόνο το ΚΚΕ υιοθέτησε και κατέθεσε στη Βουλή, ενώ τώρα επανέρχεται επικαιροποιημένη από τα συνδικάτα.

Ολοι σήμερα στους δρόμους λοιπόν! Για να ακουστεί δυνατά ότι το «πολεμικό ανακοινωθέν» της κυβέρνησης και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους απορρίπτεται! Οτι η βαρβαρότητα όπου θέλουν να μας καταδικάσουν, η εκμετάλλευση για τα κέρδη των ομίλων, δεν «διευθετείται», καταργείται! Οτι υπάρχει κι άλλος δρόμος: Της οργανωμένης αντεπίθεσης για το ξήλωμα όλου του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη δουλειά και τη ζωή. Ολοι στις συγκεντρώσεις του ΚΚΕ!



Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ