Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΟΕΝΓΕ
Σε διάγγελμα χωρίς δεσμεύσεις μετέτρεψε την τηλεδιάσκεψη ο υπουργός

Πριν από δύο μέρες πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, μετά από αίτημά της, με τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια, και τον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη.

Οπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία, «οι υπουργοί αναμάσησαν το γνωστό αφήγημα περί "επιχειρησιακής ετοιμότητας" του δημόσιου συστήματος Υγείας σα να έκαναν τηλεοπτικό διάγγελμα. "Ξέχασαν" ότι συνομιλούν με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, που καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με μία πραγματικότητα που απέχει παρασάγγας από την εικονική πραγματικότητα που προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Καμία ουσιαστική δέσμευση δεν υπήρξε ότι έστω και τώρα θα πάρουν όλα εκείνα τα μέτρα που είναι επιβεβλημένα για την πραγματική "θωράκιση" του δημόσιου συστήματος Υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας».

«Ως εδώ με την ατομική ευθύνη!», σημειώνει η ΟΕΝΓΕ και επισημαίνει: «Εχει σοβαρές ευθύνες η κυβέρνηση όταν με την πρόσφατη ΠΝΠ διπλασιάζει την αποζημίωση που παίρνουν οι κλινικάρχες για τη διάθεση κρεβατιών ΜΕΘ των ιδιωτικών κλινικών στον ΕΟΠΥΥ. Από 800 ευρώ, το ποσό που θα πληρώνει το Δημόσιο σαν "ενοίκιο" πάει στα 1.600 ευρώ τη μέρα! Οταν δίνει 30 εκατ. ευρώ ζεστό κρατικό χρήμα στα ιδιωτικά εργαστήρια για τον διαγνωστικό έλεγχο για τον κορονοϊό και την ίδια στιγμή δίνει μόλις 75 εκατ. έκτακτη κρατική επιχορήγηση στα νοσοκομεία.

Εχει ευθύνη η κυβέρνηση όταν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές παζαρεύει με τους εμπόρους της Υγείας, οι οποίοι αισχροκερδούν εκμεταλλευόμενοι την πανδημία. Θα έχει την αποκλειστική ευθύνη αν δεν πάρει όλα εκείνα τα μέτρα για να γίνει το σύστημα Υγείας "οχυρό ζωής". Εχει την ευθύνη να το κάνει τώρα! Πριν να είναι πολύ αργά».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org