Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΕΥΒΟΙΑ
Τώρα να καλυφθούν όλα τα κενά στις δομές Υγείας του νομού

Ανακοίνωση της ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ

Την καταγγελία γιατρών από το Νοσοκομείο Χαλκίδας ότι τους ζητήθηκε να κατασκευάσει το ίδιο το προσωπικό χάρτινες ή υφασμάτινες μάσκες, λόγω ελλείψεων, σχολιάζει η ΤΕ Εύβοιας του ΚΚΕ και απαιτεί να ληφθούν μέτρα προστασίας με την παροχή όλου του αναγκαίου υγειονομικού υλικού.

Η Οργάνωση του Κόμματος απαιτεί να καλυφθούν όλα τα κενά σε προσωπικό στις δομές Υγείας του νομού ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε συνθήκες πανδημίας, αλλά και να δημιουργηθεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο ΓΝ Χαλκίδας. «Ουσιαστική ανάσα στη Χαλκίδα και σε όλη την Εύβοια θα δώσει η επίσπευση της λειτουργίας του νέου νοσοκομείου με πλήρη στελέχωσή του», σημειώνει. Με βάση το οργανόγραμμα, άλλωστε, οι κενές θέσεις του ΓΝ Χαλκίδας είναι 290, εκ των οποίων 65 γιατροί και 145 νοσηλευτές, ενώ για να λειτουργήσει το νέο ΓΝ Χαλκίδας θα χρειαστούν άλλοι περίπου 200 υγειονομικοί, συνολικά περίπου 500. «Και μόνο αυτό δείχνει ότι οι 2.000 προσλήψεις που πραγματοποιεί τώρα η κυβέρνηση είναι σταγόνα στον ωκεανό! Θα αρκούσαν αν μιλούσαμε για την πλήρη κάλυψη μόνο των δομών Υγείας στην Εύβοια», αναφέρει η ΤΕ, απαιτώντας επίσης τη στελέχωση των Κέντρων Υγείας Ιστιαίας, Μαντουδίου και Αλιβερίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε Ιστιαία και Αλιβέρι δεν μπορεί να βγει ούτε ακτινογραφία, ενώ σε αυτό του Μαντουδίου δεν γίνονται βασικές αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις! Η ΤΕ Εύβοιας τονίζει ότι ουσιαστικά δεν υπάρχει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και απαιτεί στελέχωση των μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας (ΚΥ Ψαχνών, ΤΟΜΥ Βασιλικού και Δροσιάς και τα πρώην ιατρεία ΙΚΑ στη Χαλκίδα) με 24ωρη λειτουργία.

Σε σχέση με τη διάγνωση, η ΤΕ Εύβοιας επισημαίνει την ανάγκη να δημιουργηθούν κέντρα διενέργειας τεστ για τον κορονοϊό στα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Καρύστου και Κύμης, καθώς και στο ΚΥ Ιστιαίας. Τέλος, απαιτεί τη στελέχωση του υποβαθμισμένου ΕΚΑΒ, για τη γρήγορη μεταφορά επειγόντων περιστατικών από κάθε περιοχή της Εύβοιας, καθώς και εξασφάλιση για όλο το 24ωρο πλοίου στην Αιδηψό, για τη μετάβαση από τη βόρεια Εύβοια προς τη Λαμία, όπου βρίσκεται το μοναδικό νοσοκομείο αναφοράς για την Περιφέρεια Στερεάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στο Μαντούδι(17/11/2018)
Οι υποψήφιοι που στηρίζει το ΚΚΕ στη Στερεά Ελλάδα(28/3/2014)
Μακριά από τις πραγματικές ανάγκες οι υπηρεσίες Υγείας(13/7/2008)
ΑΤΙΤΛΟ(4/1/2008)
Στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ άπαντες(12/5/2005)
Ξεχασμένη από τους κυβερνώντες παρά τις υποσχέσεις(4/12/2003)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org