Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Ενοχλεί η πρόταση του ΚΚΕ για επίταξη του ιδιωτικού τομέα

Απάντηση του Γιώργου Λαμπρούλη, βουλευτή του ΚΚΕ, σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας

Απαντώντας στα ζητήματα που έθετε με Επίκαιρη Ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης, ζητώντας από την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας και να επιτάξει τις ιδιωτικές μονάδες, επιχειρηματίες από το χώρο της Υγείας στη Λάρισα, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας, με δηλώσεις τους σε τοπική εφημερίδα προκαλούν ανοιχτά το λαό, υπερασπιζόμενοι τα κέρδη τους, την ώρα που η επιδημία εξαπλώνεται και οι ανάγκες μεγαλώνουν.

Μάλιστα ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Θεσσαλίας χαρακτηρίζει την πρόταση του ΚΚΕ «νοσηρή σκέψη», προσθέτοντας πως «όσοι την προτάσσουν ή άσχετοι με το χώρο της Υγείας είναι ή επικίνδυνα εμμονικοί με τον ιδιωτικό τομέα».

Προς απάντησή τους, ο Γ. Λαμπρούλης έστειλε το εξής κείμενο: «Είναι προφανείς και αναμενόμενες οι απόψεις των επιχειρηματιών της Υγείας, οι οποίοι αναγνωρίζουν μεν την κοινωνικά επιβεβλημένη ανάγκη συμμετοχής τους στην αντιμετώπιση της υγειονομικής λαίλαπας, θέτουν όμως όρους και προϋποθέσεις εμπορευματικής αξιοποίησης και μελλοντικής ανταπόδοσης.

Λένε δηλαδή ότι θα συμμετέχουν με το αζημίωτο, η πανδημία - πανδημία και τα κέρδη - κέρδη, με ειδική για εκείνους και τους ομίλους τους μεταχείριση από το κράτος και από τα ασφαλιστικά ταμεία των εργαζομένων και με όρους ευκαιριακής - τυχοδιωκτικής εκμετάλλευσης της πανδημίας για την εγκατάσταση σχέσεων δημόσιου - ιδιωτικού τομέα προς το συμφέρον της τσέπης τους και όχι προς το συμφέρον των πολιτών.

Η ιδιοτελής και εκβιαστική παροχή μερικής και υπό όρους ''βοήθειας'' του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κρίσης αντίκειται στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό που επιβάλλεται για την αποτελεσματική επίλυση της επιδημίας αλλά και κάθε κοινωνικού προβλήματος, είναι αυτή που θα τεθεί στην κρίση του λαού μας και του ιστορικού του μέλλοντος.

Υστερόγραφο:

Α) Αλήθεια, πώς προκύπτει ότι το ΚΚΕ με τη θέση του για επίταξη του ιδιωτικού ζητά "να πεταχτούν στον Καιάδα οι νοσηλευόμενοι στα ιδιωτικά κέντρα"; Ρητορικό φυσικά το ερώτημα. Η αισχρή διαστρέβλωση της θέσης του ΚΚΕ από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία άλλες στοχεύσεις έχει, μεταξύ των οποίων να εγείρει "κοινωνικό αυτοματισμό".

Β) Αντί για την επίταξη του ιδιωτικού τομέα, η κυβέρνηση επιλέγει να δώσει νέα δώρα στους επιχειρηματικούς ομίλους του χώρου της Υγείας, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ. Και για κάθε νοσηλεία κρούσματος κορονοϊού σε κρεβάτι ΜΕΘ σε ιδιωτική κλινική, ο ΕΟΠΥΥ θα δίνει στον ιδιοκτήτη της κλινικής αποζημίωση 1.600 ευρώ τη μέρα, αντί για 800 ευρώ που έδινε μέχρι σήμερα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αντί για την αναγκαία επίταξη, δίνει «δωράκια» δεκάδων εκατομμυρίων στους κλινικάρχες(26/3/2020)
Δεν περισσεύει κανένας γιατρός, άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα(26/3/2020)
Τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και αναλώσιμα(24/5/2013)
Ο «Καλλικράτης» «βλάπτει την υγεία»!(23/9/2010)
Κρατική υποχρέωση η προστασία της υγείας(9/12/2005)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org