Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΤΕ ΞΑΝΘΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες του για άμεσα μέτρα προστασίας

Ανακοίνωση με αφορμή την καραντίνα στο δήμο Μύκης

Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος της Ξάνθης
Σε καραντίνα το χωριό Εχίνος της Ξάνθης
Την ανάγκη άμεσων ουσιαστικών μέτρων ελέγχου της διάδοσης του κορονοϊού στην περιοχή τονίζει σε ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Ξάνθης του ΚΚΕ μετά την επιβολή καραντίνας από το απόγευμα της Τετάρτης σε περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο δήμο Μύκης. Στις περιοχές αυτές έχουν επιστρέψει πρόσφατα εκατοντάδες εργαζόμενοι που βρίσκονταν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης.

Οπως επισημαίνει η ανακοίνωση, η απόφαση επιβολής καραντίνας ήταν πολύ σωστή, καθώς υπάρχει αυξημένος επιδημιολογικός πολλαπλασιαστικός κίνδυνος, ο οποίος, ωστόσο, «είναι αποτέλεσμα της υιοθέτησης της λογικής αποκλειστικά της ατομικής ευθύνης στους εκατοντάδες εργαζόμενους που η πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων έχει στείλει σε βαριές ανθυγιεινές εργασίες σε διάφορες χώρες της Ευρώπης».

Η ανακοίνωση προσθέτει πως αν και αναδείχθηκε από τον τοπικό Τύπο έγκαιρα ο κίνδυνος από την επιστροφή εκατοντάδων εργαζομένων και φοιτητών από το εξωτερικό στην Ξάνθη, «τα πάντα αφέθηκαν στην ατομική ευθύνη», ενώ επισημαίνεται πως σύμφωνα με δημοσιεύματα δεν υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Κάλλιστα θα μπορούσαν να επιταχθούν όλα τα ξενοδοχεία της πόλης και να μπουν εκεί σε καραντίνα και να ελέγχονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό», συνεχίζει η ΤΕ Ξάνθης και προσθέτει πως «τώρα, έστω κι αυτήν τη στιγμή πιστεύουμε πως πρέπει να υπάρξουν τα παρακάτω άμεσα μέτρα κρατικής ευθύνης πέρα από το αυτονόητο της ατομικής ευθύνης της απομόνωσης:

-- Να σταλούν τώρα όσο περισσότερες κινητές μονάδες κατ' οίκον διενέργειας των τεστ, για να ελεγχθούν όσοι ήρθαν από το εξωτερικό, με ευθύνη του κράτους.

-- Τώρα να υλοποιηθούν τα αιτήματα των υγειονομικών όλης της χώρας και με βάση αυτά να στελεχωθούν πλήρως όλες οι δομές του δημόσιου συστήματος Υγείας (Νοσοκομείο, Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας) με μόνιμο υγειονομικό προσωπικό στο οποίο θα παρέχονται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Τώρα να επιταχθούν και να ενταχθούν σε κεντρικό σχεδιασμό διαχείρισης του προβλήματος οι ιδιωτικές υποδομές Υγείας και το έμπειρο ιατρικό προσωπικό της πόλης. Να προετοιμαστούν κι άλλοι χώροι σε περίπτωση που χρειαστεί.

-- Να επιταχθούν τα ξενοδοχεία της πόλης και όσοι έρχονται από το εξωτερικό να διαμένουν σε αυτά.

-- Με βάση και τις τελευταίες εξελίξεις, άμεσα να αρθεί η απόφαση για κλείσιμο των φοιτητικών εστιών Κιμμερίων και ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ που θα οδηγούσε σε μετακίνηση φοιτητών από την Ξάνθη σε διάφορες περιοχές της χώρας, θέτοντας, πέρα από όλες τις υπόλοιπες διαστάσεις του ζητήματος, σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

-- Πλήρης στήριξη με ευθύνη του κράτους των κατοίκων των περιοχών που μπαίνουν σε καραντίνα».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ