Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
ΚΚΕ
Κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή τα αιτήματα του ΕΣΥΝ

Την ικανοποίηση των αιτημάτων για την προστασία των εξαρτημένων, των πρώην εξαρτημένων και των ανθρώπων που βρίσκονται στο στάδιο της απεξάρτησης όπως αυτά διατυπώνονται από το Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας, Γιάννης Δελής, Λιάνα Κανέλλη, Γιώργος Λαμπρούλης και Μανώλης Συντυχάκης, καταθέτοντας ως Αναφορά το κείμενο του φορέα στη Βουλή, προς τους υπουργούς Υγείας Β. Κικίλια και Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα.

Το ΕΣΥΝ απαιτεί μεταξύ άλλων:

  • Να ξανανοίξουν και να διευρυνθούν τα κέντρα διανυκτέρευσης και να διαμορφωθούν με τέτοιον τρόπο που θα αποτρέπει τον συνωστισμό (π.χ. μονές κλίνες κ.τλ.). Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό αλλά και με τον απαραίτητο ιατρικό, φαρμακευτικό και τεχνικό εξοπλισμό για την προστασία του προσωπικού και των εξαρτημένων.
  • Πλήρης και υποχρεωτική πρόσβαση των εξαρτημένων στις μονάδες Υγείας. Δημιουργία κινητών μονάδων Υγείας με εξειδικευμένο προσωπικό και προστασία του με όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον ιό (ολόσωμες στολές, υλικά αποστείρωσης, προστατευτικά τζάμια σε οχήματα κ.τλ.).
  • Δημιουργία κινητών μονάδων παράδοσης, ελέγχου και επίβλεψης της λήψης των υποκαταστάτων από τους εξαρτημένους που βρίσκονται σε προγράμματα υποκατάστασης. Στελέχωσή τους με το απαραίτητο προσωπικό και εξοπλισμό, αντίστοιχο με τις κινητές μονάδες Υγείας.
  • Αμεση οικονομική ενίσχυση των προγραμμάτων απεξάρτησης και υποκατάστασης για την κάλυψη των αναγκών σε μέσα προστασίας.
  • Μέτρα προστασίας των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανοιχτά προγράμματα στεγνής θεραπείας και απεξάρτησης που έχουν διακοπεί προσωρινά λόγω του κορονοϊού.

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org