Παρασκευή 27 Μάρτη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ
Ευκαιρία για απολύσεις βρήκαν οι εφοπλιστές

Σε μαζικές απολύσεις έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι εφοπλιστές των επιβατηγών πλοίων, με αφορμή τα μέτρα για τον κορονοϊό. Καταγγελίες ναυτεργατών αναφέρουν ότι μέσα σε δύο μέρες (24 και 25 Μάρτη) η εταιρεία του εφοπλιστή Ηλιόπουλου έδιωξε από 13 ταχύπλοα περίπου 150 ναυτεργάτες, βγάζοντάς τους σε υποχρεωτική άδεια για 15 μέρες, με άγνωστη συνέχεια.

Επιπλέον, σύμφωνα με καταγγελία των ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ η ναυτιλιακή εταιρεία «ATTICA GROUP» ακινητοποιεί πλοία της και μειώνει οργανικές συνθέσεις. Στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο «OLYMPUS» (εταιρεία «SEA SPEED FERRIES»), «η εταιρεία με εκβιαστικές μεθοδεύσεις ενημέρωσε τα μέλη του πληρώματος ότι περιμένει κρατική επιδότηση και ότι σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις», ενώ οφείλει δεδουλευμένα.

Στην ίδια καταγγελία τα σωματεία αναφέρουν ότι για το πλοίο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» της ΑΝΕΚ έχει εκδοθεί Υπουργική Απόφαση, στην οποία καθορίζεται ότι από τα πάνω από 60 μέλη πληρώματος «μόνο τα 32 μέλη να έχουν ΣΣΕ - Κοινωνική Ασφάλιση». Το πλοίο θα εκτελούσε δρομολόγια Ισπανία - Τυνησία και ακυρώθηκαν λόγω της επιδημίας. Ανάλογες επαίσχυντες Υπουργικές Αποφάσεις είχαν εκδοθεί και επί ΣΥΡΙΖΑ. «Κανένας ναυτεργάτης ανυπεράσπιστος στους εργοδοτικούς εκβιασμούς», τονίζουν τα σωματεία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org