Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Καταδικάζει τα νέα μέτρα των ΗΠΑ κατά της Κούβας

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:

«Το ΚΚΕ καταδικάζει τις απειλές, που εξαπέλυσε ο Σύμβουλος Ασφαλείας των ΗΠΑ Τζον Μπόλτον ενάντια στους λαούς της Κούβας, της Βενεζουέλας και της Νικαράγουας, χαρακτηρίζοντας αυτές τις χώρες "τρόικα της τυραννίας" και "απειλές για την ασφάλεια στην περιοχή". Οι δηλώσεις αυτές, σε συνδυασμό με σενάρια στρατιωτικών επεμβάσεων, έρχονται να προστεθούν στη διαχρονική προσπάθεια των Αμερικανών ιμπεριαλιστών ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση και την πάλη των λαών της Λατινικής Αμερικής.

Απαιτούμε την άρση του αποκλεισμού της Κούβας, που εδώ και σχεδόν 60 χρόνια επιδιώκει να γονατίσει τον ηρωικό κουβανικό λαό, και την κατάργηση του νόμου "Χελμς - Μπάρτον" που σφίγγει τον οικονομικό αποκλεισμό του Νησιού.

Η ΕΕ συμμετέχει χρόνια τώρα στην αντικομμουνιστική σταυροφορία ενάντια στην Κούβα, έχει στηρίξει δεκάδες μέτρα ενάντια στην Κούβα από κοινού με τις ΗΠΑ. Η αντίθεσή της στην εφαρμογή του νόμου "Χελμς - Μπάρτον" αφορά αποκλειστικά την υπεράσπιση των συμφερόντων των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και όχι τα συμφέροντα του κουβανικού λαού.

Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους λαούς της Κούβας, τους άλλους λαούς της Λατινικής Αμερικής, όπως των Βενεζουέλας και Νικαράγουας, που έρχονται αντιμέτωποι με την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στα Κομμουνιστικά Κόμματα της περιοχής, που παλεύουν για την προάσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org