Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Αποκαλύψεις

Οι αποκαλύψεις που έκανε τις προάλλες η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, για το πόσο κοντά έφτασαν ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στον «μεγάλο συνασπισμό» τον Αύγουστο του 2015, είναι μια ακόμα απόδειξη για το πόσο σαθρές και κάλπικες είναι οι μεταξύ τους διαχωριστικές γραμμές. Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη, ο τότε αρχηγός της ΝΔ, έχοντας ήδη ανακοινώσει ότι θα ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, «είχε πει στον κ. Τσίπρα ξεκάθαρα ότι στηρίζουμε και αν θέλετε να περπατήσουμε μαζί, να βγάλουμε την Ελλάδα από αυτή την κρίση, θα το κάνουμε». Οπως η ίδια λέει, αν ο Τσίπρας δεν είχε πάει τότε σε εκλογές, αμέσως μετά το μνημόνιο, «θα μπορούσε να γίνει μία συζήτηση, την ώρα που φτάσαμε στο παρά 5 να βγούμε από την Ευρώπη και το ευρώ, θα μπορούσε να γίνει μία διαφορετική συζήτηση για τον μεγάλο συνασπισμό. Βεβαίως και θα μπορούσε να γίνει». Φανταστείτε τώρα, αν αυτή η συζήτηση γινόταν σε μια περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν πάνω στην κωλοτούμπα, τι περιθώρια υπάρχουν σήμερα που έχει πλέον αποδειχτεί ότι εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τη ΝΔ, αποσπώντας μάλιστα τα εύσημα από την αστική τάξη και τους διεθνείς συμμάχους της! Οσο κι αν προσπαθούν επομένως να τονώσουν το δίπολο, ο λαός πρέπει να είναι σίγουρος ότι τα σπουδαία για το κεφάλαιο είναι αυτά που τελικά τους ενώνουν και ότι αν οι περιστάσεις το απαιτήσουν, δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να βρεθούν ακόμα και στην ίδια κυβέρνηση όλοι αυτοί που σήμερα σκυλοκαβγαδίζουν με κάθε αφορμή.

Δεν αμαυρώνεται

Αλλη μια δημοσκόπηση που έγινε στη Ρωσία, αποτυπώνει αύξηση της συμπάθειας των Ρώσων στο πρόσωπο του Ι. Στάλιν, παρά τους τόνους λάσπης και το μελάνι που χύνουν τα διάφορα επιτελεία για να συκοφαντήσουν τον ιστορικό ηγέτη της ΕΣΣΔ. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ινστιτούτου Levada - Centr, το 52% των Ρώσων αξιολογεί το έργο του Στάλιν ως «μάλλον θετικό», ενώ το 18% το θεωρεί «εξολοκλήρου θετικό» (σύνολο 70%!), ποσοστά που θεωρούνται ρεκόρ, αφού σε όλες τις προηγούμενες δημοσκοπήσεις ήταν χαμηλότερα. «Απέχθεια» ή «φόβο», όπως υπαγορεύει η αντισοβιετική και αντικομμουνιστική προπαγάνδα, δηλώνει ότι αισθάνεται μόλις το 9% του πληθυσμού. Τριάντα χρόνια μετά τις ανατροπές, τα επιτεύγματα της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, οι κατακτήσεις του ρωσικού λαού και βεβαίως η αδιαμφισβήτητη συμβολή της ΕΣΣΔ στη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών, με τον Κόκκινο Στρατό να καρφώνει τη λόγχη στο στήθος του φασισμού, συνεχίζουν να αναγνωρίζονται πλατιά από τους Ρώσους, όχι μόνο από τις παλιότερες, αλλά και τις νεότερες γενιές, όπως δείχνει και η αύξηση των ποσοστών της δημοσκόπησης. Φανταζόμαστε επομένως ότι για να ...«πείσουν» τον ρωσικό λαό πως έχει άδικο, ότι δεν θυμάται καλά ή ότι πρέπει να ξανασκεφτεί το παρελθόν του, αναμένεται ένταση των προσπαθειών διαστρέβλωσης και συκοφαντίας, με νέα επεισόδια αντισοβιετισμού και σταλινολογίας...

Αυτο-τρολάρεται

Το έργο του Λένιν «Ο Αριστερισμός, παιδική αρρώστια του κομμουνισμού» διανέμει η «Αυγή» με την αυριανή της έκδοση. Θα σκεφτεί κανείς: Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρει ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν διστάζει να μνημονεύει μέχρι και τον Λένιν, για να σκεπάσει την αντιλαϊκή του πολιτική και τις «προοδευτικές» συμμαχίες με τα απολειφάδια της σοσιαλδημοκρατίας, το ΝΑΤΟ, τους εφοπλιστές, τον ΣΕΒ, τον Τραμπ και άλλους; Το μόνο που πετυχαίνει πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιες προσφορές (ειδικά με το συγκεκριμένο έργο του Λένιν) είναι να «τρολάρει» τον εαυτό του.

Αδέσποτα

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζει σε άλλο επίπεδο την κοροϊδία του λαού, νομίζοντας ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους, που έχουν ήδη ξεχάσει το τρίτο μνημόνιο, το «μεταμνημονιακό» μνημόνιο και τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους, ο μέχρι πρότινος μεγάλος του «έρωτας» και συγκυβερνήτης, οι ακροδεξιοί ΑΝΕΛ, έβγαλαν ένα προεκλογικό σποτάκι, για να πείσουν ότι αυτοί δεν είναι το σκυλάκι «κανίς» που τρώει από το χέρι της Μέρκελ. Δεν ξέρουμε βέβαια αν το σποτάκι γυρίστηκε στον κήπο της αμερικάνικης πρεσβείας, όπου έκαναν τούμπες μέχρι πρόσφατα παρέα με το μαύρο κανισάκι της διαφήμισης, αλλά για τους σκυλοκαβγάδες και για τα «αδέσποτα» των ιμπεριαλιστών δεν μας πέφτει λόγος.
Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org