Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στενές σχέσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι είχε ο Βαγγέλης Μαρινάκης

Την καταγγελία ότι ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Ν. Παππάς, του ζήτησε να δεχτεί τον Χρ. Καλογρίτσα στο γραφείο του, «ύστερα από αίτημα του πρωθυπουργού», ο οποίος (Καλογρίτσας) του ζήτησε δανεικά 26 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια, έκανε χτες ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, με συνέντευξη στον ρ/σ «Real», προκαλώντας «τον κ. Παππά αλλά και τον πρωθυπουργό να βγουν και να το διαψεύσουν». Η συνάντηση, σύμφωνα με τον ίδιο, έγινε μετά τον πρώτο διαγωνισμό (2016) για τις τηλεοπτικές άδειες, πριν την απόφαση του ΣτΕ που τον έκρινε τελικά άκυρο.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε: «Μια μέρα πριν καταθέσουμε τη δόση, μου μετέφερε την επιθυμία του "μεγάλου", όπως είπε για τον πρωθυπουργό, να πληρώσουμε το ποσό της πρώτης δόσης 26,3 εκατ. ευρώ που μας αναλογούσε. (...) Μου ζήτησαν τότε και μια άλλη χάρη, ο κ. Παππάς, που αποτελούσε αίτημα του πρωθυπουργού, όπως μου έλεγε. Να συναντήσω τον κ. Καλογρίτσα, ο οποίος και πράγματι ήρθε στο γραφείο μου και μου ζήτησε να του καταβάλω υπό μορφή δανεισμού το ποσό της πέμπτης δόσης των 20,2 εκατ. ευρώ για να πληρώσει την πρώτη δόση».

Ο Β. Μαρινάκης άφησε να εννοηθεί ότι οι καλές σχέσεις με το Μαξίμου διαρρήχθηκαν όταν μετά την εξαγορά του ΔΟΛ, αρνήθηκε να στελεχώσει τον Οργανισμό με ανθρώπους που του υπέδειξε η κυβέρνηση.

Αναφέρθηκε επίσης στις σχέσεις του Σ. Κόκκαλη με την κυβέρνηση, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι οι εταιρείες του επιχειρηματία «επί των ημερών Τσίπρα έχουν αναλάβει έργα και προμήθειες για περισσότερα από 750 εκατ. ευρώ». Μίλησε, επίσης, για «σφιχταγκάλιασμα (σ.σ. του Σωκράτη Κόκκαλη) με τον Μελλισανίδη μέσω της "Ιντραλότ" και το νέο γήπεδο της ΑΕΚ στο οποίο ενεπλάκη η "Ιντρακάτ" του κ. Κόκκαλη».

Τόσο οι δηλώσεις Μαρινάκη όσο και οι αντιδράσεις που προκάλεσαν από ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, έρχονται να επιβεβαιώσουν την μπόχα που κρύβεται κάτω από το καπάκι της μεταξύ τους αντιπαράθεσης και τις αλληλοκατηγορίες για σχέσεις διαπλοκής με επιχειρηματικούς ομίλους.

Η ΝΔ κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει αν «ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης», ενώ και ο Π. Χρηστίδης απ' το ΚΙΝΑΛ ζήτησε «πειστικές και τεκμηριωμένες απαντήσεις».

Από την πλευρά του, χωρίς να επιβεβαιώνει ή να διαψεύδει τις καταγγελίες Μαρινάκη, το Μέγαρο Μαξίμου σε ανακοίνωσή του χαρακτήρισε τον επιχειρηματία «πραγματικό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης», που αποφάσισε να βγει δημόσια διαπιστώνοντας την ανεπάρκεια του Κυρ. Μητσοτάκη. Καταγγέλλει ότι ο επιχειρηματίας «ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, χρηματοδοτεί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά, και την άκρα Δεξιά, έχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org