Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
2019 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΘΕΑΝΩ ΚΑΠΕΤΗ
Κριτήριο ψήφου για τους εκπαιδευτικούς τα πλήγματα που δέχονται από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Κάλεσμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, για να αναπτερωθεί η ελπίδα και να μπει φραγμός στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, για να ανοίξει ο δρόμος της αντεπίθεσης ώστε να μπουν στο επίκεντρο οι λαϊκές ανάγκες και η ικανοποίησή τους, απηύθυνε η Θεανώ Καπέτη, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες σε σχολεία του Γ' Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, μαζί με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Το κλιμάκιο των υποψηφίων επισκέφθηκε το 45ο Δημοτικό Σχολείο, το 26ο και 32ο Γυμνάσιο και το 23ο Λύκειο, όπου συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς.

Η Θ. Καπέτη κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάνε στις κάλπες με ενιαίο κριτήριο ψήφου για τους δήμους, την Περιφέρεια, την Ευρωβουλή και τη Βουλή. Να συμφωνήσουν ότι όσο υλοποιείται αυτή η αντιλαϊκή πολιτική δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε προς το καλύτερο, να συμβουλευτούν την πείρα που έχουν συσσωρεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια από την εναλλαγή των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ - ΝΔ, αλλά και από τη νέα απόπειρα εγκλωβισμού τους που έγινε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Να μη συμβιβαστούν με την επιλογή του «μικρότερου κακού».

Οπως είπε, «δεν πρέπει να ενδώσουν στα νέα εκβιαστικά και ψεύτικα διλήμματα που πάνε να βάλουν ξανά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ». Πρέπει «να τους μαυρίσουν και τους δύο», γιατί συμφωνούν στην ουσία της πολιτικής που υλοποιείται και τσακίζει καθημερινά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού. «Η ΝΔ γκρινιάζει γιατί δεν είναι στη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάρει αυτή τα εύσημα του Τραμπ, της ΕΕ και της Μέρκελ για το πόσο καλά προχωρά η αντιλαϊκή πολιτική».

Σημείωσε ότι κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσει το γεγονός ότι «στο πλαίσιο της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο ΝΑΤΟικό ορμητήριο, έχει πολλαπλασιάσει τις βάσεις στη χώρα και έχει αυξήσει κατά πολύ τον κίνδυνο να καταστεί η Ελλάδα στόχος ακόμα και πολεμικής επίθεσης τα επόμενα χρόνια.

Πρέπει να είναι κριτήριο και η ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών, που υπογράφτηκε για να επιταχύνει την είσοδο της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ, για να ξανακερδίσουν ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ το χαμένο έδαφος στην περιοχή των Βαλκανίων από τη Ρωσία.

Επίσης, κριτήριο ψήφου πρέπει να αποτελέσουν και τα ανελέητα χτυπήματα που έχει δεχτεί ο κλάδος των εκπαιδευτικών, και από τη ΝΔ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, που πήρε τη σκυτάλη».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org