Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συλλαλητήριο τη Μ. Δευτέρα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία

Να μην ψηφιστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για την Παιδεία ζητούν μαθητές, φοιτητές, γονείς, εκπαιδευτικοί και άλλοι εργαζόμενοι που δίνουν ραντεβού σε συλλαλητήριο που διοργανώνεται στο Σύνταγμα τη Μεγάλη Δευτέρα, 22 Απρίλη, στις 6.30 το απόγευμα.

Φοιτητές, μαθητές και εργαζόμενοι δίνουν έτσι απάντηση στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις να ψηφιστεί στα μουλωχτά μια ακόμα αναδιάρθρωση που σαρώνει μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα.

Για την κινητοποίηση έχουν οριστεί προσυγκεντρώσεις στις 6 μ.μ. ως εξής:

  • Στα Προπύλαια για τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών, το Συντονιστικό Αγώνα Μαθητών και τους Φοιτητικούς Συλλόγους.
  • Στην Παλιά Βουλή για τα εργατικά σωματεία, την ΑΣΓΜΕ και άλλους μαζικούς φορείς.

Σε συμμετοχή έχουν καλέσει οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Παιδαγωγικού, Νηπιαγωγών, Ιστορικού - Αρχαιολογικού, Τουρκικών Σπουδών, Νοσηλευτικής, Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Αθήνας, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού και Σχολής Επιστημών Τροφίμων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, οι Σύλλογοι ΣΤΕΦ και ΣΕΥΠ ΤΕΙ Πάτρας, Μηχανολόγων Μηχανικών, Φαρμακευτικής, Ηλεκτρολόγων, Οικοτρόφων Πάτρας.

Το ΠΑΜΕ με ανακοίνωσή του απευθύνεται στα συνδικάτα, στις Ομοσπονδίες και στα Εργατικά Κέντρα, και καλεί τους εργαζόμενους να καταγγείλουν όσα φέρνει το νομοσχέδιο με συμμετοχή στην κινητοποίηση.

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Από τη χτεσινή κινητοποίηση στη Θεσσαλονίκη
«Δεν θα σας κάνουμε τη χάρη να παραιτηθούμε από τον αγώνα μας για ένα σχολείο που να μας μορφώνει ολόπλευρα και να μην μας εξοντώνει! Αυτό το νομοσχέδιο εμείς το έχουμε ήδη καταψηφίσει!», τονίζει στο κάλεσμα της συγκέντρωσης η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στο συλλαλητήριο καλεί και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας, τονίζοντας ότι σύσσωμη η σχολική κοινότητα (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές) έχει απορρίψει το προτεινόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το «παρών» στην κινητοποίηση θα δώσει και ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος, ενώ η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης καταγγέλλει το υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση για την απαράδεκτη διαδικασία που ακολουθεί, προκειμένου να περάσει «εν κρυπτώ» το νομοσχέδιο.

Καλέσματα συμμετοχής στην κινητοποίηση απευθύνουν επίσης πρωτοβάθμια σωματεία εκπαιδευτικών, ΕΛΜΕ και Σύλλογοι, και η ΟΛΜΕ.

Κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη

Μαχητική κινητοποίηση και πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, με κατάληξη το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, πραγματοποίησαν χτες φοιτητικοί σύλλογοι και φοιτητές του ΑΠΘ, του ΠΑΜΑΚ και του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.

Οι φοιτητές απαίτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου που τσακίζει τις σπουδές και τα μετέπειτα εργασιακά τους δικαιώματα, αφού προωθεί την εξίσωση των πτυχίων των ιδιωτικών κολεγίων με αυτά του δημόσιου πανεπιστημίου.

Μαζική ήταν και η συμμετοχή στο μπλοκ των φοιτητών από τη Σχολή Αισθητικής και Κοσμητολογίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, των οποίων το Τμήμα με το παρόν νομοσχέδιο οδηγείται σε διάλυση, αφού προωθείται η συγχώνευσή του με το Τμήμα Διαιτολογίας, που καμία σχέση δεν έχει με το επιστημονικό τους αντικείμενο.

Υπενθυμίζουμε ότι το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται τη Δευτέρα από τη Βουλή περιλαμβάνει αναθεωρήσεις που καλύπτουν τόσο τη Δευτεροβάθμια όσο και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς οι «μεταρρυθμίσεις» αφορούν τόσο το Λύκειο και το σύστημα εξετάσεων όσο και την Τεχνική και Ανώτατη Εκπαίδευση.

Οι φοιτητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη Μεγάλη Δευτέρα, μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο στις 12.30 μ.μ., στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο καλούν η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Θεσσαλονίκης, ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης και η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org