Σελ. /28
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 18 Απρίλη 2019 - αριθ. φύλλου: 13230

ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΜΑΘΗΤΕΣ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
Με συλλαλητήριο απαντούν στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις

Την ερχόμενη Δευτέρα, στις 6.30 μ.μ., στο Σύνταγμα, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται μέσα στη Μεγάλη Βδομάδα!


ΣΕΛ.  23

Κοροϊδία και καπηλεία με τις γερμανικές αποζημιώσεις που στέλνονται στις... καλένδες

Δ. Κουτσούμπας: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων να αποτελέσει και κριτήριο ψήφου ενάντια στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε ακόμα περισσότερο να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη

  • Το ψήφισμα που έφερε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή, ως προεκλογικό τέχνασμα και ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, που κατέθεσε δικό του σχέδιο ψηφίσματος, στέλνει ουσιαστικά ξανά στις ελληνικές καλένδες τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
  • Η διεκδίκηση των επανορθώσεων από τη Γερμανία είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα, γιατί είναι πιστός θιασώτης της ΕΕ. Ταυτίζεται με τις επιλογές και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την ΕΕ και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση - απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

ΣΕΛ.  4   -   7,    28

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Περασμένα ξεχασμένα...

«Περασμένα ξεχασμένα» είναι το σύνθημα που «ρίχνει» η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, καλώντας το λαό να «μηδενίσει το κοντέρ» για όσα αντιλαϊκά μέτρα φόρτωσε στην πλάτη του τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και να πάει στην κάλπη με κριτήριο τις κάλπικες υποσχέσεις και τα διλήμματα της τελευταίας στιγμής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιθεώρησε τις προάλλες τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα, πανηγυρίζοντας για την ολοκλήρωσή τους και αποδίδοντας προκλητικά τις μεγάλες καθυστερήσεις στη «γραφειοκρατία» και στις «χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης» των έργων.

Η περιφερειάρχης Αττικής έκανε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι 24 νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβρη του 2017. Σαν να μην επαναλήφθηκε το καταστροφικό γεγονός ακριβώς έναν χρόνο μετά, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, και ενώ στο μεσοδιάστημα δεν είχε προχωρήσει κανένα από τα έργα. Μένει να τη δούμε τις επόμενες μέρες και στο Μάτι, ανερυθρίαστα να μιλάει για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας!!!

Τα «γραφειοκρατικά» προσκόμματα που επικαλείται η περιφερειάρχης, είναι επιλεκτικά, εμφανίζονται μόνο όταν αφορούν αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα, που είναι μεν ζωτικά για το λαό, αλλά μη αποδοτικά για το κεφάλαιο.

Τα ίδια προσκόμματα πάνε περίπατο όταν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός πρόκειται να εγκρίνουν μια δαπάνη, μια μελέτη, μια «διευκόλυνση» ή έναν νόμο που αφορά επενδυτικά σχέδια με άμεσο κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σαν αυτά που διαφήμισε στην πρόσφατη ομιλία της.

Μπροστά στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό να αποδεχτεί το «ό,τι έγινε έγινε», να ξεχάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, να συμβιβαστεί με το μικρότερο κακό, αφού «οι άλλοι δεν έκαναν τα έργα για δεκαετίες», και με αυτό το κριτήριο να ψηφίσει. Προσπαθούν δηλαδή να κρύψουν ότι η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν είναι κρίκος στην ίδια αλυσίδα με την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όλων των προηγούμενων χρόνων.

Ανάλογα παραδείγματα προσφέρουν και τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» που είτε ψήφισε, είτε ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή και τα οποία απευθύνονται κυρίως σε εκείνους που πλήγηκαν περισσότερο από την κρίση.

Ετσι, η κυβέρνηση ζητάει από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν ότι επί τέσσερα χρόνια διατηρούσε σε πλήρη ισχύ την κατάπτυστη ΚΥΑ 6/2012 για τον κατώτερο μισθό, που στέρησε σωρευτικά πάνω από 7 δισ. ευρώ εισόδημα από τους χειρότερα αμειβόμενους μισθωτούς και να χειροκροτήσουν την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση, που αυξάνει τον κατώτερο μισθό κατά μερικά ευρώ, τα οποία κι αυτά θα εξανεμιστούν από την επικείμενη μείωση του αφορολόγητου!

Τους καλεί να ξεχάσουν ότι διατηρεί αναλλοίωτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που απογειώνει την «ευελιξία» και την εκμετάλλευση, που δίνει στην εργοδοσία τα όπλα για να στερεί από χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και αυτήν τη σχετική αύξηση του κατώτερου μισθού.

Ζητάει από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να της πουν κι «ευχαριστώ» για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την πολιτική της, φόρτωσε με νέα χρέη και βάρη χιλιάδες επαγγελματίες, τους τάραξε στους φόρους και στα χαράτσια που συνεχίζονται και, από πάνω, τους καλεί να θυσιάσουν τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, προκειμένου σήμερα να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δικοί της νόμοι, και ζητάει από τους συνταξιούχους να ξεχάσουν ότι και οι νέες συντάξεις είναι στα όρια της φτώχειας, ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου συνέχισε τις περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, το κυριότερο, έστρωσε το δρόμο ώστε πιο επιθετικά να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός για το σύστημα των «τριών πυλώνων», που είναι στρατηγική της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και για προεκλογικούς λόγους να παίξει με τις εντυπώσεις, να ενισχύσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ. Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί. Στις κάλπες του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πληρώσει για την κοροϊδία και την αντιλαϊκή πολιτική του, η οποία συνεχίζεται πίσω από το προπέτασμα καπνού και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Να μην ψάχνει για διαφορές με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Με ψήφο στο ΚΚΕ να κάνει ο ίδιος την πραγματική διαφορά!


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Ισχυρό ΚΚΕ για να εκφραστεί ατόφια η καταδίκη της αντιλαϊκής ΕΕ και των κομμάτων της

Στο κατάμεστο κινηματοθέατρο «Καλυψώ», όπου μεταφέρθηκε η συγκέντρωση λόγω της κακοκαιρίας, μίλησε χτες ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας, και χαιρέτισαν υποψήφιοι του Κόμματος σε τοπικές εκλογές και ευρωεκλογές.


ΣΕΛ.  8   -   11


ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ
Απέτυχε η προσπάθεια αποκλεισμού της ΔΑΣ από τη διοίκηση της ΓΣΕΕ

Ο αγώνας συνεχίζεται για συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών!


ΣΕΛ.  14   -   15
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ
Απαράδεκτες διευκολύνσεις στη Χρυσή Αυγή

ΣΕΛ.  12
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Στη μάχη για την απεργία της Πρωτομαγιάς

ΣΕΛ.  14
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Παρέμβαση στη συζήτηση για τα σκάνδαλα στο Φάρμακο

ΣΕΛ.  13

Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ