Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κοροϊδία και καπηλεία με τις γερμανικές αποζημιώσεις που στέλνονται στις... καλένδες

Δ. Κουτσούμπας: Το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και επανορθώσεων να αποτελέσει και κριτήριο ψήφου ενάντια στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Με ισχυρό ΚΚΕ μπορούμε ακόμα περισσότερο να δυναμώσουμε και τη λαϊκή διεκδικητική πάλη

  • Το ψήφισμα που έφερε η κυβέρνηση χτες στη Βουλή, ως προεκλογικό τέχνασμα και ψήφισαν όλα τα κόμματα, εκτός από το ΚΚΕ, που κατέθεσε δικό του σχέδιο ψηφίσματος, στέλνει ουσιαστικά ξανά στις ελληνικές καλένδες τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.
  • Η διεκδίκηση των επανορθώσεων από τη Γερμανία είναι καθαρά θέμα πολιτικής βούλησης. Η κυβέρνηση δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα, γιατί είναι πιστός θιασώτης της ΕΕ. Ταυτίζεται με τις επιλογές και τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης, που δεν θέλει να διαταραχθούν οι σχέσεις της με την ΕΕ και ιδιαίτερα με τη Γερμανία.
  • ΚΚΕ: Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να θέσει άμεσα, ευθέως και χωρίς περιστροφές προς το γερμανικό κράτος και κάθε αρμόδιο διεθνή οργανισμό τη διεκδίκηση - απαίτηση για το σύνολο των αποζημιώσεων και επανορθώσεων.

ΣΕΛ.  4   -   7,    28

Κορυφή σελίδας

Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org