Πέμπτη 18 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΑΠΟΨΗ ΜΑΣ
Περασμένα ξεχασμένα...

«Περασμένα ξεχασμένα» είναι το σύνθημα που «ρίχνει» η κυβέρνηση στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, καλώντας το λαό να «μηδενίσει το κοντέρ» για όσα αντιλαϊκά μέτρα φόρτωσε στην πλάτη του τα τελευταία χρόνια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τις κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, και να πάει στην κάλπη με κριτήριο τις κάλπικες υποσχέσεις και τα διλήμματα της τελευταίας στιγμής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η περιφερειάρχης Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία επιθεώρησε τις προάλλες τα αντιπλημμυρικά έργα στη Μάνδρα, πανηγυρίζοντας για την ολοκλήρωσή τους και αποδίδοντας προκλητικά τις μεγάλες καθυστερήσεις στη «γραφειοκρατία» και στις «χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης» των έργων.

Η περιφερειάρχης Αττικής έκανε σαν να μην υπήρξαν ποτέ οι 24 νεκροί από τις πλημμύρες στη Μάνδρα τον Νοέμβρη του 2017. Σαν να μην επαναλήφθηκε το καταστροφικό γεγονός ακριβώς έναν χρόνο μετά, ευτυχώς χωρίς ανθρώπινες απώλειες, και ενώ στο μεσοδιάστημα δεν είχε προχωρήσει κανένα από τα έργα. Μένει να τη δούμε τις επόμενες μέρες και στο Μάτι, ανερυθρίαστα να μιλάει για τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας!!!

Τα «γραφειοκρατικά» προσκόμματα που επικαλείται η περιφερειάρχης, είναι επιλεκτικά, εμφανίζονται μόνο όταν αφορούν αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά, αντισεισμικά έργα, που είναι μεν ζωτικά για το λαό, αλλά μη αποδοτικά για το κεφάλαιο.

Τα ίδια προσκόμματα πάνε περίπατο όταν η κυβέρνηση, η Περιφέρεια και συνολικά ο κρατικός μηχανισμός πρόκειται να εγκρίνουν μια δαπάνη, μια μελέτη, μια «διευκόλυνση» ή έναν νόμο που αφορά επενδυτικά σχέδια με άμεσο κέρδος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, σαν αυτά που διαφήμισε στην πρόσφατη ομιλία της.

Μπροστά στις εκλογές, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από το λαό να αποδεχτεί το «ό,τι έγινε έγινε», να ξεχάσει τις ευθύνες της κυβέρνησης και της Περιφέρειας, να συμβιβαστεί με το μικρότερο κακό, αφού «οι άλλοι δεν έκαναν τα έργα για δεκαετίες», και με αυτό το κριτήριο να ψηφίσει. Προσπαθούν δηλαδή να κρύψουν ότι η πολιτική που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν είναι κρίκος στην ίδια αλυσίδα με την πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, όλων των προηγούμενων χρόνων.

Ανάλογα παραδείγματα προσφέρουν και τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» που είτε ψήφισε, είτε ετοιμάζεται να φέρει στη Βουλή και τα οποία απευθύνονται κυρίως σε εκείνους που πλήγηκαν περισσότερο από την κρίση.

Ετσι, η κυβέρνηση ζητάει από τους εργαζόμενους να ξεχάσουν ότι επί τέσσερα χρόνια διατηρούσε σε πλήρη ισχύ την κατάπτυστη ΚΥΑ 6/2012 για τον κατώτερο μισθό, που στέρησε σωρευτικά πάνω από 7 δισ. ευρώ εισόδημα από τους χειρότερα αμειβόμενους μισθωτούς και να χειροκροτήσουν την ενεργοποίηση του μνημονιακού νόμου Βρούτση, που αυξάνει τον κατώτερο μισθό κατά μερικά ευρώ, τα οποία κι αυτά θα εξανεμιστούν από την επικείμενη μείωση του αφορολόγητου!

Τους καλεί να ξεχάσουν ότι διατηρεί αναλλοίωτο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που απογειώνει την «ευελιξία» και την εκμετάλλευση, που δίνει στην εργοδοσία τα όπλα για να στερεί από χιλιάδες εργαζόμενους ακόμα και αυτήν τη σχετική αύξηση του κατώτερου μισθού.

Ζητάει από τους αυτοαπασχολούμενους και μικρούς ΕΒΕ να της πουν κι «ευχαριστώ» για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με την πολιτική της, φόρτωσε με νέα χρέη και βάρη χιλιάδες επαγγελματίες, τους τάραξε στους φόρους και στα χαράτσια που συνεχίζονται και, από πάνω, τους καλεί να θυσιάσουν τα μελλοντικά συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα, προκειμένου σήμερα να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Η κυβέρνηση ανακοινώνει αλλαγές στις συντάξεις χηρείας, κάτω από το βάρος των αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δικοί της νόμοι, και ζητάει από τους συνταξιούχους να ξεχάσουν ότι και οι νέες συντάξεις είναι στα όρια της φτώχειας, ότι με τον νόμο Κατρούγκαλου συνέχισε τις περικοπές των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και, το κυριότερο, έστρωσε το δρόμο ώστε πιο επιθετικά να ξεδιπλωθεί ο σχεδιασμός για το σύστημα των «τριών πυλώνων», που είναι στρατηγική της ΕΕ, όλων των κυβερνήσεων και των κομμάτων της.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση προσπαθεί και για προεκλογικούς λόγους να παίξει με τις εντυπώσεις, να ενισχύσει τις κάλπικες διαχωριστικές γραμμές με τη ΝΔ. Ο λαός δεν πρέπει να παγιδευτεί. Στις κάλπες του Μάη, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να πληρώσει για την κοροϊδία και την αντιλαϊκή πολιτική του, η οποία συνεχίζεται πίσω από το προπέτασμα καπνού και τα προεκλογικά πυροτεχνήματα. Να μην ψάχνει για διαφορές με τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα, που υπηρετούν την ίδια πολιτική. Με ψήφο στο ΚΚΕ να κάνει ο ίδιος την πραγματική διαφορά!
Τετρασέλιδα του «Ρ»
Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org