Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΠΕΙΡΑΙΑ
Ενισχύουμε τον πόλο της αντίστασης και της αντεπίθεσης

Το ψηφοδέλτιο για τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές παρουσίασε χτες η υποψήφια δήμαρχος, Διαμάντω Μανωλάκου

Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για το δήμο, με επικεφαλής την Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος. Παρουσιάστηκαν επίσης οι υποψήφιοι για την Περιφέρεια Αττικής, με επικεφαλής τον Γιάννη Πρωτούλη, στις Περιφερειακές Ενότητες του Πειραιά και του Αργοσαρωνικού.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Νίκος Αμπατιέλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Βαγγέλης Μαρούπας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας της ΤΕ Πειραιά, που αναφέρθηκε στο βασικό δίλημμα που έχουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι, η νεολαία και τα λαϊκά στρώματα στην επικείμενη τριπλή εκλογική αναμέτρηση στις 26 Μάη.

Παρέμβαση στην εκδήλωση έκανε ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος. Αναφέρθηκε στα αντιλαϊκά «έργα και ημέρες» της διοίκησης της Περιφέρειας (ΣΥΡΙΖΑ) αλλά και στις παρεμβάσεις των κομμουνιστών περιφερειακών συμβούλων. Μετά την κεντρική ομιλία από την Δ. Μανωλάκου, ακολούθησαν σύντομες παρεμβάσεις από τους υποψηφίους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γρηγόρη Μόφορη, Γιάννη Μαγγανά, Νίκο Καρπή, Δώρα Τσαλίκη, καθώς και από τον νεότερο υποψήφιο Αρη Παπαϊωαννίδη.

Το «έργο» της δημοτικής αρχής τσάκισε τις λαϊκές ανάγκες


Η Δ. Μανωλάκου, μιλώντας στους συγκεντρωμένους, ανέδειξε τη σφοδρή επίθεση που δέχονται τα εργατικά - λαϊκά στρώματα στον Πειραιά, αλλά και τους οξυμένους ανταγωνισμούς ανάμεσα σε μεγάλα μονοπώλια και ιμπεριαλιστικά κέντρα που συγκρούονται στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ανατ. Μεσογείου. Απαντώντας στην καλλιέργεια ψεύτικων προσδοκιών από την κυβέρνηση, είπε ότι η πραγματικότητα που βιώνουν οι εργαζόμενοι είναι αυτή για παράδειγμα στα μεγάλα εργοστάσια στην Πειραιώς, που ανανεώνουν συμβάσεις εργασίας κάθε 4 μέρες, γιατί έχουν ψηφίσει τέτοιους κανονισμούς στην Ευρωβουλή, αλλά και στην ελληνική Βουλή τα αστικά κόμματα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενη στη δημοτική αρχή Μώραλη, που ζήτησε «ανανέωση της εμπιστοσύνης για να ολοκληρωθεί το έργο που ξεκίνησε το 2014», ανέδειξε ότι αυτό της το «έργο» είναι: Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, που για τους εργαζόμενους σημαίνει στυγνότερη εκμετάλλευση, οι απολύσεις που μερικές τις πήραν πίσω ύστερα από αγώνες των συνδικάτων, με τη στήριξη του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ. Πρόσθεσε ότι η δημοτική αρχή «αγνόησε επιδεικτικά τις απλές καθημερινές ανάγκες του πειραϊκού λαού! Ιεράρχησε το πώς θα χρησιμοποιηθούν τα διάφορα "αναπτυξιακά" κονδύλια προς όφελος του κεφαλαίου, ενώ την ίδια ώρα στα σχολεία πέφτουν οι σοβάδες, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί βγαίνουν ακατάλληλοι, οι δημοτικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες...».

Σχολιάζοντας τα «πολυδιαφημισμένα κονδύλια, όπως της ΟΧΕ (Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση)», υπογράμμισε ότι «θα αποτελέσουν το βασικό όχημα εξυπηρέτησης των μεγάλων ομίλων που καταβροχθίζουν τον μικροεπαγγελματία και αυτοαπασχολούμενο, εξοστρακίζοντάς τον από τις περιοχές που "μοστράρονται" για τη "δίκαιη ανάπτυξη" του τουρισμού, της κρουαζιέρας, του ναυτιλιακού cluster». Και συμπλήρωσε ότι η δημοτική αρχή, παρά τις επιμέρους ενστάσεις, «χειροκρότησε ένθερμα το σχέδιο (master plan) της COSCO για το λιμάνι».

Σε άλλο σημείο ανέδειξε ότι η δημοτική αρχή «όχι μόνο ανέχθηκε, αλλά χρησιμοποίησε συνειδητά δυνάμεις που υιοθετούν αντιδραστικές θέσεις και εθνικιστικά συνθήματα» και χαρακτήρισε μεγάλη πρόκληση την πρόσκληση της Χρυσής Αυγής στη διακομματική επιτροπή (βλ. θέμα δίπλα).

Κυβέρνηση και περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ίδιο σχέδιο με τη δημοτική αρχή

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι αποτελεί βασικό στήριγμα του κεφαλαίου και στον Πειραιά, και παρά την αγωνία του να διαφοροποιηθεί από την παράταξη Μώραλη, το βασικό σχέδιό του είναι ίδιο και απαράλλακτο με αυτό της δημοτικής αρχής.

Οπως εξήγησε η Δ. Μανωλάκου, «κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Περιφέρεια ΣΥΡΙΖΑ και η δημοτική αρχή Μώραλη τα 5 τελευταία χρόνια βρίσκονταν σε αγαστή συνεργασία. Ολοι μαζί προχώρησαν την εξειδίκευση του Ρυθμιστικού Σχεδίου Αττικής στον Πειραιά, που είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για περισσότερα κέρδη! Αλλά και πρόσφατα στην εκδήλωση για την ανάπτυξη του Πειραιά το επιβεβαίωσαν.

Για τα κέρδη του κεφαλαίου μιλούν οι εκλεκτοί και υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ όπως ακριβώς και η ΝΔ, όταν λένε ότι θα απογειώσουν τις επενδύσεις, θα φέρουν δουλειές, θα μειώσουν την ανεργία. Κι εδώ στον Πειραιά, που τσακίζει κόκαλα η ανεργία, είναι πρόκληση ο υφυπουργός Εργασίας να αποθεώνει τις ελαστικές μορφές εργασίας. Και μάλιστα, να καμαρώνει ότι στην τελευταία τριετία, απασχολήθηκαν μέσω ΟΑΕΔ, με 8μηνες και 12μηνες συμβάσεις, 7.000 άνεργοι, σε αντιπαράθεση με τα 5μηνα των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ...».

Ξεχωριστή αναφορά έκανε η υποψήφια δήμαρχος στο θράσος της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής, που κατεβάζει ξανά συνδυασμό, θράσος «που πηγάζει από τη στήριξη επιχειρηματιών, αλλά και από το γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί και με ευθύνη της κυβέρνησης έχει καθυστερήσει η δίκη της για τις δολοφονικές επιθέσεις και τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα».

Μάχη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους

«Να γιατί λέμε ότι η μάχη για το δήμο του Πειραιά είναι μάχη ενάντια στους επιχειρηματικούς ομίλους, τα συμφέροντα των οποίων εκπροσωπούνται από τα αστικά κόμματα και τις δημοτικές τους παρατάξεις και οι οποίες δεν το κρύβουν. Είναι μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή, αντιδραστική, αντεργατική πολιτική της ΕΕ, που την περνάνε στα εθνικά κοινοβούλια και υλοποιούν οι δήμοι», υπογράμμισε η Δ. Μανωλάκου.

Καταλήγοντας και καλώντας σε αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», των ψηφοδελτίων που «απαρτίζονται από αγωνιστές, που δεν ανέχονται και δεν συμβιβάζονται τη στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη φτώχεια και ανέχεια», τόνισε: «Ναι, δεν μας έχουν στο χέρι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ναι, συγκρουόμαστε - διεκδικούμε το δίκιο και έχουμε και σήμερα μικρές νίκες, που θέλουμε να γίνουν ακόμα μεγαλύτερες, να φτάσουν μέχρι την ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας και της σαπίλας. Γι' αυτό καλούμε να ενισχυθεί ο πόλος αντίστασης και αντεπίθεσης, ο πόλος που στηρίζει τους αγώνες για να γίνουν ακόμα πιο δυνατοί, πιο ανατρεπτικοί. Αυτό σημαίνει ενίσχυση της φωνής των εργαζομένων, της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων...

Δυνατό ΚΚΕ και "Λαϊκή Συσπείρωση", αυτή είναι η απάντηση!».

  • Τα ονόματα όλων των υποψηφίων που ανακοινώθηκαν δημοσιεύονται στο portal του ΚΚΕ 902.gr

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org