Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εγιναν αποδεκτές οι προτάσεις του ΚΚΕ για τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στις Ενοπλες Δυνάμεις

Υπερψηφίστηκαν χτες στην Ολομέλεια της Βουλής οι ρυθμίσεις που περιείχε τροπολογία του ΚΚΕ και προβλέπουν τη λειτουργία των συνδικαλιστικών οργανώσεων των στρατιωτικών σύμφωνα με τον συνδικαλιστικό νόμο 1264/82. Με την τροπολογία αυτή το ΚΚΕ μετέφερε στη Βουλή την απαίτηση εκατοντάδων στελεχών και δεκάδων οργανώσεων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για να γίνει τελικά δεκτή από την κυβέρνηση.

Οπως ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, η αποδοχή αυτών των ρυθμίσεων, που έγινε τελικά με την κατάθεση από τον ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχης τροπολογίας, είναι μια μεγάλη και σοβαρή απόφαση στην κατεύθυνση της υπεράσπισης των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων στις ΕΔ.

Επισήμανε ότι «οι είκοσι δύο οργανώσεις» που απαιτούσαν την εφαρμογή του 1264, «έχουν διπλάσια μέλη και τριπλάσια πιθανά, από τους υπόλοιπους, οι οποίοι δημιουργήθηκαν εν κρυπτώ και παραβύστω». «Είναι εκείνοι», επισήμανε, «που άνοιξαν τον δρόμο για τον συνδικαλισμό, με διώξεις, με κυνηγητά τόσα χρόνια και που με κάποια νομικά τερτίπια - αν δεν θέλει το ΝΑΤΟ ας πούμε - μένουν εκτός».

Τόνισε ότι το ΚΚΕ αυτό που ζητάει είναι «να λειτουργήσουν με τον νόμο 1264, όπως λειτουργούν όλες οι συνδικαλιστικές οργανώσεις όλου του εργατικού, του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος».

Απευθυνόμενος στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που διαφώνησαν καταψηφίζοντας την τροπολογία ανέφερε: «Τι φοβάστε, αλήθεια; Τους στρατιωτικούς να έχουν δικαιώματα, να φτιάχνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις; Εδώ υπερασπίζονται τα σύνορα της χώρας με τα όπλα και με τη ζωή τους και τους φοβάστε; Το αντίθετο θα έπρεπε. Ηθικό έχει ο λαός μας και οι ΕΔ όταν υπερασπίζονται την πατρίδα τους και τα λαϊκά συμφέροντα. Ηθικό δεν έχουν οι διάφοροι μισθοφόροι των Αμερικανών και των άλλων που κάνουν επιθετικούς πολέμους. Και αυτό έχει αποδειχτεί στην Ιστορία και στο Βιετνάμ και σε άλλες πολλές περιπτώσεις».

Να σημειωθεί ότι την τροπολογία καταψήφισε και η ναζιστική Χρυσή Αυγή.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org