Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
Με τα κάλπικα διλήμματα και στην Καλαμάτα

Από την Καλαμάτα χτες το βράδυ ο Αλ. Τσίπρας επανέλαβε τους εκβιασμούς και τα κάλπικα διλήμματα προς το λαό, μιλώντας σε συγκέντρωση της «Προοδευτικής Συμμαχίας».

Προβάλλοντας την επιθυμία του ως πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός είδε «ένα πλατύ λαϊκό ρεύμα» να «βγαίνει μπροστά σε όλη την Ελλάδα» στηρίζοντας τη συμμαχία των γυρολόγων που βαφτίζει «προοδευτική» και εμφανίζει ως «ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς» - με στελέχη της οποίας ακόμα συγκυβερνά - αλλά και ως ανάχωμα «στην επιστροφή όσων λεηλάτησαν και χρεοκόπησαν τη χώρα», στους οποίους βέβαια συγκαταλέγεται και με το παραπάνω η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Επιχείρησε εξάλλου να εμφανίσει εκ νέου το κόμμα του ως πολέμιο «της διαπλοκής και της ολιγαρχίας», την οποία υπηρέτησε με αφοσίωση για 4 και πλέον χρόνια, εισπράττοντας γι' αυτό την αναγνώριση των υπηρεσιών του.

Εταξε - όπως αναμενόταν - «κανονικότητα, πρόοδο, οικονομική ανάκαμψη, κοινωνική δικαιοσύνη», με κάλπικες υποσχέσεις για μια «κανονικότητα» που ορίζεται από τις μνημονιακές προσταγές και τη βαθιά αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ, τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για θηριώδη πλεονάσματα για δεκαετίες ακόμα, και βέβαια τα αντιλαϊκά μέτρα που επιτάσσει η κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός είχε το θράσος να αξιώσει τα εύσημα και του λαού για τα πεπραγμένα του, που τον βύθισαν στη φτώχεια. Προσπερνώντας αυτήν την πραγματικότητα, αναλώθηκε σε ισχυρισμούς όπως ότι η κυβέρνησή του έβγαλε τη χώρα «από τη βαθιά χαράδρα των μνημονίων» που συνεχίζουν να ισχύουν, «προστάτεψε τους πολλούς» που παραμένουν έρμαια της φτώχειας, της ανεργίας και της αδυναμίας κάλυψης βασικών αναγκών, «άλλαξε την Ελλάδα» προς το χειρότερο για το λαό της.

Παραθέτοντας - στη λογική της «καμένης γης» - τα αντιλαϊκά έργα της προηγούμενης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, τα οποία «επάξια» συνέχισε ο ΣΥΡΙΖΑ, απείλησε το λαό ότι «αυτόν τον εφιάλτη επιθυμούν να ξαναφέρουν στη χώρα όσοι περιφρόνησαν το λαό μας και αυτοπαρουσιάζονται σήμερα, ξανά, ως επίδοξοι σωτήρες», κρύβοντας ότι η σύμπλευση του κόμματός του με τα άλλα αστικά κόμματα είναι τέτοια που οδηγεί το λαό στον ίδιο εφιάλτη.

Στα παραπάνω αντιπαρέβαλε τα «επιτεύγματα» της κυβέρνησής του. Αποθεώνοντας τη λογική των μειωμένων απαιτήσεων, ισχυρίστηκε ότι μέτρα διαχείρισης της ακραίας φτώχειας, όπως το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα προγράμματα πτωχοκομείου κ.ο.κ., συνιστούν «κοινωνική πολιτική», έφτασε να βαφτίσει το νόμο - λαιμητόμο για την Ασφάλιση, που «συνόψισε» και πήγε πολλά βήματα παραπέρα την αντιασφαλιστική επίθεση και την οικοδόμηση του συστήματος των τριών πυλώνων, ως «μεγάλη μεταρρύθμιση για τη βιωσιμότητα και τη δικαιοσύνη του ασφαλιστικού συστήματος». Ισχυρίστηκε επίσης ότι η κυβέρνησή του έβαλε «τέλος στο αίσχος της απορρύθμισης της αγοράς εργασίας», όταν ενίσχυσε παραπέρα την εργασιακή ζούγκλα με δεκάδες αντεργατικούς νόμους.

Ολα αυτά μάλιστα τα βάφτισε «συλλογικό κατόρθωμα και συλλογικό κτήμα του ελληνικού λαού», καλώντας τον να... υπερασπιστεί το αντιλαϊκό αυτό έργο από τη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε για «προπαγάνδιση της καταστροφής», για «κόλπα και δουλειές κάτω από το τραπέζι, μίζες» που «γονάτισαν τον τόπο» και για πολλά άλλα για τα οποία θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Για το τέλος, γαρνίρισε όλα τα παραπάνω με τα κάλπικα διλήμματα και τις ψεύτικες διαχωριστικές γραμμές, υποστηρίζοντας πως στις εκλογές «ανοίγονται δύο δρόμοι»: Από τη μία το «συντηρητικό στρατόπεδο», όπου «κουμάντο πλέον κάνει η ακροδεξιά. Οι οπαδοί της ακραίας λιτότητας πλέον σφιχταγκαλιάζονται με τους μισαλλόδοξους», και από την άλλη μια υποτιθέμενη «Ευρώπη της αλληλεγγύης, της συνευθύνης, των κοινωνικών δικαιωμάτων». Ενώ πρόσθεσε ότι «οι πολίτες θα κληθούν να επιλέξουν: Τις απολύσεις ή τη στελέχωση του κοινωνικού κράτους; Τη φοροασυλία του πλούτου ή την ελάφρυνση των βαρών για τους πολλούς; Το Ασφαλιστικό Πινοσέτ ή ένα δίκαιο και βιώσιμο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα; (...) Δηλαδή, την Ελλάδα των ελίτ ή την Ελλάδα των πολλών;», ανεβάζοντας τους τόνους, για να καλύψει ότι με τη ΝΔ βρίσκονται στην ίδια όχθη και έχουν επιλέξει από κοινού την Ελλάδα του κεφαλαίου, των απολύσεων και των περικοπών, των αντιασφαλιστικών ανατροπών, της φορασυλίας του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org