Παρασκευή 19 Απρίλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Με τους φασίστες συναντήθηκε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου

Την «εθιμοτυπία» επικαλέστηκε για τη συνάντηση που είχε με υποψήφιους της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης, ο οποίος είχε τη στήριξη της ΝΔ στις επιμελητηριακές εκλογές.

Την απαράδεκτη αυτή συνάντηση του προέδρου του Επιμελητηρίου καταγγέλλει η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, που σε σχόλιό της σημειώνει ότι είναι «προκλητικό για τους χιλιάδες επαγγελματίες που εκπροσωπεί να επικαλείται τους "τύπους" για δικαιολογία». Και θυμίζει ότι «δεν καλούνται παντού» οι εκπρόσωποι της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, αντίθετα δεν γίνονται δεκτοί από εκατοντάδες σωματεία εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και άλλες μαζικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα, δεν τους παραχωρούνται χώροι από δημοτικές αρχές με κομμουνιστές δημάρχους.

Σχολιάζοντας τις διαμαρτυρίες του ΣΥΡΙΖΑ, η Οργάνωση του ΚΚΕ σημειώνει ότι «πάει πολύ να διαμαρτύρεται», «ξεχνώντας» ότι οι ίδιοι συγκυβερνούσαν μέχρι πρότινος με ακροδεξιούς. «Ξεχνούν ότι στελέχη τους χαριεντίζονται με στελέχη της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής τους και υπουργός βραβεύτηκε πρόσφατα από τον γνωστό για τα κηρύγματα μίσους και τον ρατσιστικό του λόγο μητροπολίτη Αμβρόσιο; Κάνουν πως δεν γνωρίζουν ότι στελέχη τους συνυπάρχουν σε ψηφοδέλτια σε δήμους και Περιφέρειες με ακροδεξιούς και ενώ είναι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που έχει σοβαρές ευθύνες για την καθυστέρηση της δίκης της εγκληματικής οργάνωσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, που καταλήγει:

«Τέρμα η κοροϊδία. Ούτε τα δήθεν "προοδευτικά μέτωπα" του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε δυνάμεις όπως η ΝΔ και άλλα αστικά κόμματα που ψαρεύουν στα βρωμόνερα του εθνικισμού και του ρατσισμού, μπορούν να δώσουν τη μάχη ενάντια στο φασισμό και την ακροδεξιά. Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί συνεπή αντίπαλο της Χρυσής Αυγής, γιατί αντιπαλεύει το σύστημα που θρέφει και χρειάζεται το φασιστικό ρεύμα, γιατί μπαίνει μπροστά καθημερινά για να απομονωθούν οι φασίστες από το λαό σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς».


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org