Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
2019 ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
ΚΟΡΔΕΛΙΟ - ΕΥΟΣΜΟΣ
Ενίσχυση του ΚΚΕ για να δυναμώσει ο αγώνας για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων

Στην υπηρεσία καθαριότητας και στο μηχανουργείο του δήμου περιόδευσε χτες ο Σ. Αβραμόπουλος

Περιοδεία στην υπηρεσία καθαριότητας και στο μηχανουργείο του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου πραγματοποίησαν χτες ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Θανάσης Κοκονάς, υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μίλησαν με τους εργαζόμενους, που δίνουν καθημερινό αγώνα για να στηριχθούν οι υπηρεσίες του δήμου, και εξέφρασαν τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματά τους. Οπως αναδείχθηκε μέσα από τη συζήτηση, οι υπηρεσίες του δήμου στηρίζονται σε σημαντικό βαθμό στους συμβασιούχους εργαζόμενους που εργάζονται υπό καθεστώς ομηρίας με διάφορα προγράμματα, καλύπτοντας πάγιες ανάγκες του δήμου. Ενδεικτικό της μεγάλης έλλειψης προσωπικού αποτελεί το γεγονός ότι υπάρχει ένας μηχανικός για να καλύψει τις ανάγκες των αυτοκινήτων του δήμου και μάλιστα πολλές φορές χωρίς τα κατάλληλα εργαλεία, με αποτέλεσμα οι απαραίτητες εργασίες να δίνονται σε ιδιώτες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το κόστος και την αποτελεσματικότητα.

Ο Σωτήρης Αβραμόπουλος αναφέρθηκε στην κατάσταση με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν πολεμικό υλικό από τις βρώμικες αποστολές τους στην περιοχή και θυμίζει τις μέρες του 1999, όταν χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών για τη δολοφονική επέμβαση στη Γιουγκοσλαβία. Οπως είπε, «ο ρόλος της Ελλάδας ως "γεωπολιτικού μεντεσέ" των ΗΠΑ δεν περιορίζεται στη φιλοξενία και διευκόλυνση των στρατιωτικών τους δυνάμεων. Η Ελλάδα αναλαμβάνει αποστολές για την εμπέδωση της αμερικανοΝΑΤΟικής "ασφάλειας" και "σταθερότητας" στη Βαλκανική και την Ανατολική Μεσόγειο, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ, που επισφραγίστηκε με την έπαρση της ΝΑΤΟικής σημαίας στη γείτονα χώρα. Η περιοχή μυρίζει μπαρούτι και ο λαός πρέπει να δυναμώσει την αντιιμπεριαλιστική του δράση».

Ακόμη, αναφέρθηκε στα χρόνια προβλήματα που ταλαιπωρούν τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, όπως το ζήτημα της σχολικής στέγης, ιδιαίτερα στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, όπου λείπουν εκατοντάδες αίθουσες διδασκαλίας και δεκάδες σχολεία. Επίσης, στην τραγική κατάσταση των αστικών συγκοινωνιών και την καθημερινή ταλαιπωρία των εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, στην περιβαλλοντική ρύπανση κ.ά. Προβλήματα που δεν ιεραρχούνται και δεν επιλύονται από την Περιφέρεια και τον δήμο, διότι δεν αποτελούν πηγή κέρδους για τους λίγους.

Απηύθυνε τέλος κάλεσμα σε μόνιμους και συμβασιούχους εργαζόμενους για ενίσχυση του ΚΚΕ στις επικείμενες εκλογές, για ενίσχυση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον δήμο Κορδελιού - Ευόσμου και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ώστε την επομένη των εκλογών οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα από καλύτερες θέσεις να αντιπαλέψουν την αντιλαϊκή πολιτική, που είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είτε με ΝΔ είναι δεδομένη.

Ο Θανάσης Κοκονάς τόνισε ότι η λειτουργία των δήμων στη λογική του «κόστους - οφέλους» δεν αφήνει περιθώρια για την προστασία των εργαζομένων και την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Οπως σημείωσε, ευθύνη γι' αυτή την κατάσταση «έχουν όσοι υπηρετούν αυτή την πολιτική και αφήνουν τους εργαζόμενους να δουλεύουν στην καθημερινή ανασφάλεια, με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους. Ας βγάλουν συμπεράσματα οι εργαζόμενοι του δήμου μας και ας ενισχύσουν τη "Λαϊκή Συσπείρωση", το μόνο στήριγμα στους αγώνες. Αγώνες που πρέπει να γίνουν από όλους τους εργαζόμενους για να αλλάξει η κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ