Πέμπτη 14 Φλεβάρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΒΟΥΛΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΤΣΩΤΗΣ
Κούφιες διακηρύξεις και υποκρισία για να κρυφτεί ο χαρακτήρας της αναθεώρησης

«Αυτό που επιτάσσει το συμφέρον του κεφαλαίου, που διευρύνει τις ελευθερίες του, που περιστέλλει ελευθερίες των εργαζομένων και του λαού, το ανάγετε σε δημόσιο συμφέρον», ανέφερε ο Χρήστος Κατσώτης, αναδεικνύοντας το μέγεθος της υποκρισίας και της κοροϊδίας απέναντι στους εργαζόμενους από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που εμφανίζουν τις προτάσεις τις οποίες έχουν καταθέσει για τη συνταγματική αναθεώρηση ως προστασία των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ καταρχήν έκανε καθαρό ότι και οι όποιες διακηρύξεις περί δικαιωμάτων υπάρχουν στο Σύνταγμα είναι «κούφιες» και αποπροσανατολιστικές, φέροντας ως παράδειγμα τη φράση του Συντάγματος ότι «οι Ελληνες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου». «Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η τάξη που έχει την εξουσία, που έχει στα χέρια της τα κλειδιά της οικονομίας, είναι ίση με την τάξη που ζει κάτω από τη δικτατορία της;», ανέφερε σχολιάζοντας: «Η μείωση των μισθών, η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου δουλειάς, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία και τόσα άλλα που συνθέτουν την εργασιακή ζούγκλα, ποιον υπηρετούν; Την ευημερία των εργαζομένων και του λαού ή τα κέρδη των λίγων;».

Ειδική αναφορά έκανε στους συμβασιούχος του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ φέρνει ως πρόσχημα για τη μη ικανοποίηση του αιτήματός τους για μόνιμη σταθερή εργασία άρθρο του Συντάγματος, για το οποίο κυβέρνηση, ΝΔ και οι λοιποί δεν κάνουν καμία κουβέντα για την αναθεώρηση ή κατάργησή του. «Το ΚΚΕ στηρίζει το αίτημα των συμβασιούχων, όπως και το αίτημα για μαζικές προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, για την κάλυψη των μεγάλων ελλείψεων», σημείωσε ο Χ. Κατσώτης, επισημαίνοντας ότι κανένα από τα αστικά κόμματα δεν στηρίζει τέτοια αιτήματα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ